Slovenske Novice

Princesa uživa na svobodi

Latifa je skoraj štiri leta preživela v hišnem priporu Zadnje tedne z dobro prijatelji­co na poti po Evropi

-

PRINCESO Latifo so letos po skoraj štirih letih končno izpustili iz hišnega pripora, kjer se je znašla po neuspelem pobegu iz domovine. Za njeno izpustitev so se neumorno borili tako njeni prijatelji kot mnoge človekolju­bne organizaci­je z vsega sveta, tudi Združeni narodi, in ji omogočili, da znova svobodno zadiha. In kot kaže, novo življenje že zajema z veliko žlico. Po družabnih omrežjih je namreč zakrožila fotografij­a, na kateri se princesa s prijatelji­co objema na letališču v Madridu.

Tja naj bi se odpravila na dopust po prejetem cepivu proti covidu-19. Fotografij­o je objavila Sioned Taylor, ki že nekaj let živi v Dubaju, kjer je

Tako drastična sprememba se mi zdi sumljiva. Kakšni so bili pogoji, da lahko znova potuje?

princeso tudi spoznala in se z njo spoprijate­ljila, zadnje mesece pa sta nerazdružl­jivi. Fotografij­a iz Madrida je namreč že tretja do konca maja, ki jo je Sioned objavila in na kateri je poleg nje tudi Latifa. »Krasne počitnice v Evropi z Latifo. Raziskujev­a in se zabavava,« je ob zadnji objavi zapisala Sioned, princesin prijatelj David Haigh pa je bil navdušen: »Presrečen sem, da so ji vrnili potni list, da potuje in uživa svobodo. Dolgo je čakala na to in želim ji, da nadoknadi zamujeno.« A vsi njeni prijatelji niso tako optimistič­ni. »Tako drastična sprememba se mi zdi sumljiva. Kakšni so bili pogoji, da lahko znova potuje? Je kje v bližini kdo od očetovih zaposlenih, ki vohuni, kaj počne in s kom? Ima kaj besede glede prihodnost­i? Bo to zdaj njeno novo življenje ali se bo po nekaj mesecih potovanj morala vrniti v hišni pripor? To je le nekaj vprašanj, ki nam rojijo po glavi, in skrbi nas, da ni vse tako lepo, kot bi si želeli,« je enemu od dubajskih časnikov povedal vir, ki je želel ostati neimenovan. B. K. P.

 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? S Sioned Taylor se je fotografir­ala na madridskem letališču.
FOTO: INSTAGRAM S Sioned Taylor se je fotografir­ala na madridskem letališču.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia