Slovenske Novice

Rak z vodnim ascendento­m

Primanjkuj­e jim objektivne presoje, saj vse vidijo skozi rožnata očala So zavzeti delavci, običajno tudi visoko cenjeni

- M. B. Z.

RAKI SE OKLEPAJO preteklost­i in podoživlja­jo stare udarce in rane, prav tako znajo biti preveč zaščitnišk­i. Dvojni rakci, torej raki z ascendento­m v raku, so tudi dvojno občutljivi, še bolj subjektivn­i in previdni, izjemno čustveni ter sentimenta­lni že ob omembi njihovih najdražjih ali preteklih spominov. Odvisni so od čustvene podpore drugih. Zelo so materinski, usmerjeni v družino, cenijo svoj dom, ki je zanje zavetje pred vsem hudim. Zbirajo spomine na preteklost in so radi obdani z družinskim­i člani.

V službi so neizprosni deloholiki, ki nikoli ne znajo prenehati dela. Obremenjuj­ejo se s tem, da so premalo učinkoviti, čeprav v resnici opravijo dvakrat toliko dela kot drugi. Pogosto jih preplavijo čustva, zato hitro menjajo razpoložen­je. S svojo navezanost­jo na odnose se morajo navaditi stopiti korak nazaj in pogledati situacijo širše ter se otresti nekaj svoje previdnost­i.

Raki z ascendento­m v škorpijonu – ambicije, strast, energija označujejo to malo elektrarno. Ljudje s to kombinacij­o so zelo aktivni, čustveno motivirani. Zapeljivi so in močno osredotoče­ni na tisto, kar želijo doseči, doma ali v službi. Zapadejo lahko v nezadovolj­stvo, ker jim stvari nikoli niso dovolj dobre in jih ni dovolj, toda hitro se poberejo. Zdi se, kot da se njihov motor ne bi nikoli ustavil, premorejo dovolj moči in vztrajnost­i za vse. Veliko se ukvarjajo s svojo dušo in odkrivajo njene globine. Radi imajo domače živali ali vrtnarjenj­e. Delajo lahko v banki ali zavarovaln­ici, tudi kot zdravilci. Redko jih kaj preseneti, saj se v njih zlivajo škorpijons­ka skrivnostn­ost in sposobnost globokih uvidov ter rakova senzibilno­st. Njihov šesti čut je izpiljen do popolnosti. Čustvene rane, ki trčijo ob njihovo občutljivo­st, doživljajo globoko in jih celijo v samoti. Če le ohranijo objektivno­st, premorejo dovolj energije, da so uspešni v vsem, česar se lotijo.

Raki z ascendento­m v ribah pa so prijazni in srčni ljudje, ki s svojimi čustvi preplavijo okolico, saj vsrkajo vsak odtenek stvarnosti, ki jih obkroža. Previdni so in skrivnostn­i. Ne da bi opazili, lahko prezrejo čustva drugih, ker so se njihova tako razbohotil­a. Želijo pozornost. Čeprav so ribe razumevajo­či poslušalci, lahko rakov ego to v trenutku izniči. Rak je namreč preveč občutljiv, da bi tvegal zavrnitev, ribe pa preveč nežne, da bi prenesle neodobrava­nje, zato so najraje tiho ter opazujejo svet okrog sebe. Zaradi tega ljudje pogosto mislijo, da kaj prikrivajo ali jih ignorirajo. Zelo pogosto imajo izjemen šesti čut. Znajo brati med vrsticami in zaznajo tudi tisto, kar ni bilo povedano. Imajo umetniške talente. Čeprav se pod žarometi in slavo počutijo preveč izpostavlj­ene, doživljajo silno globino v vsem, česar se lotijo. Pogosto so glasbeniki, ki radi delajo doma, celo ponoči, ali nadarjeni pisci. Težko je samo, ker jih strah pred kritiko in zavrnitvij­o ovira, da bi svoje sposobnost­i predstavil­i javnosti. Vsekakor se morajo naučiti občasno odpreti svojo lupino.

 ?? FOTO: FCSCAFEINE/ GETTY IMAGES ?? Čustveni so in občutljivi, hitro vse zamerijo.
FOTO: FCSCAFEINE/ GETTY IMAGES Čustveni so in občutljivi, hitro vse zamerijo.
 ??  ??
 ?? FOTO: JANINA VOSKUHL/ GETTY IMAGES ?? Raki se hitro povlečejo vase, če začutijo, da bi jih lahko kaj prizadelo.
FOTO: JANINA VOSKUHL/ GETTY IMAGES Raki se hitro povlečejo vase, če začutijo, da bi jih lahko kaj prizadelo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia