Slovenske Novice

Bolj kot nove ceste potrebu

-

DOMŽALE • Letošnje poletje in začetek jeseni sta bila v domžalski občini v znamenju številnih delnih ali popolnih cestnih zapor, saj sta občina ali država obnavljali krajše odseke cest na glavnih mestnih vpadnicah ali pomembnih obvoznicah. A glavni cestni in drugi infrastruk­turni projekti šele prihajajo.

Potem ko je država sredi poletja znova prenavljal­a nadvoz avtocestne­ga priključka Domžale (težave z dilatacija­mi), 30. septembra pa dokončala preplastit­ev Ljubljansk­e ceste v središču Domžal, je zadnji septembrsk­i dan začela prenovo kar 800 metrov dolgega odseka

Virske ceste mimo Podrečja tudi domžalska občina. Popolna zapora bo zaradi asfaltne preplastit­ve trajala vse do 10. novembra. Še pred tem je bil zaradi zapore odseka občinske ceste med Količevim in Škrjančevi­m zaradi prenove ceste in infrastruk­ture nekaj mesecev močno otežen promet okoli Radomelj.

Lišpanje središča mesta

Občina v središču Domžal skupaj s solastniko­m zemljišča pred centrom Tuš ob Ljubljansk­i cesti končuje tudi celovito prenovo večnamensk­e ploščadi pa tudi dela nadstreško­v tega centra. Z novimi klopmi za posedanje in na novo zasajenimi drevesi naj bi to po polletni prenovi znova postal zanimiv prostor za prireditve na prostem.

Domžale pa naj bi poleg lepše podobe cest in javnih prostorov v osrednjem delu mesta v kratkem dočakale tudi začetek dveh večmilijon­skih infrastruk­turnih objektov. Minister za infrastruk­turo Jernej Vatovec je že konec avgusta napovedal, da se bo konec jeseni začela kar 11,46 milijona evrov vredna prenova železniške postaje Domžale, v okviru katere bo za šolarje in stanovalce bližnjih blokov ter stanovanj poleg posodoblje­nih peronov največja pridobitev podhod pod železniško progo z dvigali. Po desetletji­h praznih obljub naj bi zdaj država končno le objavila razpis za izbiro najugodnej­šega izvajalca del.

milijona evrov je vredna prenova železniške postaje Domžale.

Širitev zdravstven­ega doma Prav tako sta tik pred začetkom del tudi prenova in širitev zdravstven­ega doma. Obstoječa stavba je dotrajana, v njej pa ni dovolj prostora za vse potrebne

 ?? FOTO: JANEZ PETKOVŠEK ?? Prenova asfaltne prevleke na Ljubljansk­i cesti ob hkratni prenovi ploščadi
FOTO: JANEZ PETKOVŠEK Prenova asfaltne prevleke na Ljubljansk­i cesti ob hkratni prenovi ploščadi
 ?? FOTO: JANEZ PETKOVŠEK ?? Lišpanje središča Domžal – tlakovanje večnamensk­e ploščadi centra Tuš gre h koncu.
FOTO: JANEZ PETKOVŠEK Lišpanje središča Domžal – tlakovanje večnamensk­e ploščadi centra Tuš gre h koncu.
 ?? FOTO: OBČINA DOMŽALE ?? Načrtovana podoba prizidka Zdravstven­ega doma Domžale
FOTO: OBČINA DOMŽALE Načrtovana podoba prizidka Zdravstven­ega doma Domžale

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia