Slovenske Novice

Obtožili Bosonogega Šerifa

V Zagrebu je napadel policista med pobegom iz policijske­ga vozila Šerifa Hrustića pri nas sumijo vpletenost­i v rop portoroške zlatarne

-

ZAGREB Zagrebško tožilstvo je spisalo obtožbo zoper 22-letnega Šerifa Hrustića za napad na policista med pobegom iz policijske­ga vozila avgusta letos. Hrustića, ki se ga je prijelo ime Drobtinica (Mrvica), so pred tem prijeli na podlagi evropskega pripornega naloga, ki ga je zaradi suma ropa zlatarne v Portorožu objavila Slovenija. Tožilstvo ga bremeni, da je 18. avgusta v popoldansk­ih urah pobegnil iz policijske­ga vozila, s katerim so ga peljali na zaslišanje na tožilstvo. Ko so odprli vrata marice, je 22-letnik z rokami, vklenjenim­i v lisice, udaril policista v glavo in roko, policistko pa odrinil. Ob tem je policista tudi poškodoval. Med begom je odvrgel športne copate brez vezalk, uspelo se mu je znebiti lisic. Po štirih dneh bega so ga prijeli.

Zaradi kaznivega dejanja uporabe sile proti uradni osebi Hrustića za zdaj ne bodo izročili Sloveniji, ocenjujejo hrvaški mediji. Zahtevo za izročitev bodo obravnaval­i šele, ko bo končan postopek na Hrvaškem.

Hrustića je hrvaška policija sredi avgusta aretirala na podlagi zahteve okrožnega sodišča v Kopru. Iz portoroške zlatarne naj bi 27. avgusta 2019 s še dvema pajdašema odnesel za 18.550 evrov zlatnine. Dva sta vstopila v prostore zlatarne, tretji je medtem

Bosonogi Šerif je menda s pajdašema iz portoroške zlatarne odnesel za 18.550 evrov zlatnine.

čakal zunaj. Lastnika sta prisilila, da jima je odklenil vitrine, ga nato udarila in zvezala. Trojica jo je nato z zlatnino ucvrla z osebnim avtomobilo­m citroën C3 picasso z zagrebškim­i registrski­mi oznakami, ki so ga kasneje našli zapuščeneg­a.

To pa ni Hrustićev edini greh. Na Hrvaškem je bil dvakrat pravnomočn­o obsojen zaradi tatvin in vlomov v letih 2019 in 2020. Prvič je pogojno kazen odslužil z družbenoko­ristnim delom, v drugem primeru pa je bil letošnjo pomlad pogojno obsojen na leto dni zapora. STA, I. R.

 ?? FOTO: POLICIJA ?? Šerifu Hrustiću - Mrvici (Drobtinici) zaradi napada na uradno osebo grozi od šest mesecev do pet let zapora.
FOTO: POLICIJA Šerifu Hrustiću - Mrvici (Drobtinici) zaradi napada na uradno osebo grozi od šest mesecev do pet let zapora.
 ?? FOTO: BLAŽ SAMEC ?? Uspelo se mu je rešiti lisic.
FOTO: BLAŽ SAMEC Uspelo se mu je rešiti lisic.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia