Slovenske Novice

Ral se je predstavil za policista

-

la,« nam je v telefonske­m pogovoru včeraj pojasnjeva­l Bolfek, ki pravi, da je dopust na Hrvaškem prekinil zaradi dela v Nemčiji. »Na armaturni plošči sem imel značko mednarodne policijske organizaci­je, s katero sodelujem, nisem pa policist, kot poročajo mediji in menda piše v policijske­m poročilu, ki ga iskreno še nisem prebral,« je bil razburjen. »Čeprav na znački piše Police, sem le zunanji sodelavec.« Šiškov general pravi, da je policistom zgolj dejal, da počne isto kot oni, da se bori proti korupciji in kriminalu, zato so »kolegi«.

Bolfeka bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje lažnega izdajanja za uradno osebo, kar pomeni denarno kazen ali zapor do enega leta. Proti njemu sicer že teče sojenje na okrajnem sodišču v Sežani, kjer mu očitajo, da je pripadnike Štajerske varde v preteklih letih pozival, naj se izdajajo za policiste, ko preverjajo sumljive posameznik­e ob meji.

Sleči moral tudi gate Policisti so Bolfeka med preiskavo temeljito pregledali, torej tudi z gumijastim­i rokavicami. »Drži, odpeljali so me v notranje prostore, kjer sem se moral sleči do golega. Ja sleči sem moral tudi gate,« dodaja general. Pravi, da se je vse prav začelo, ko ga je zmotilo, da je čakal na meji na postopek, medtem pa se ni nič zgodilo. »Mudilo se mi je domov, zato sem policista povprašal, kaj se tako dolgo čaka?« Dodaja, da so ga vklenili in vlekli po mejnem prehodu, kjer je bil viden vsem preostalim udeležence­m, ki so prehajali mejo. »Vendarle sem prepoznave­n,« meni, da je bil to le šov za ljudi, saj naj bi ga eden izmed policistov vprašal, če bo poklical vardo za pomoč. Medtem ko so mu policisti preiskali notranjost vozila, Bolfeka po njegovih trditvah ni bilo zraven. »Ne vem, če je to zakonsko dovoljeno. Sta pa druga dva policista, ki sta se lotila prtljažnik­a, to storila korektno in vpričo mene.« Našli niso ničesar, tudi alkotest je bil negativen. Imel pa je pri sebi 10 litrov morske vode, ki si jo je odpeljal domov. MARKO PIGAC

Proti njemu sicer že teče sojenje na okrajnem sodišču v Sežani, kjer mu očitajo, da je pripadnike Štajerske varde v preteklih letih pozival, naj se izdajajo za policiste, ko preverjajo sumljive posameznik­e ob meji.

 ?? ?? Na taboru z repliko orožja
Na taboru z repliko orožja
 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Leta 2014 je celo kandidiral za župana Šentilja.
FOTO: FACEBOOK Leta 2014 je celo kandidiral za župana Šentilja.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia