Slovenske Novice

Pod drobnogled so vzeli dvokolesni­ke

V poostrenem nadzoru v peš coni v Mariboru našteli 10 nedovoljen­ih voženj Mladoletni mopedist zagrešil vrsto prekrškov in ostal brez vozila

- I. R.

MARIBOR Minuli petek so na mariborski policijski upravi v sodelovanj­u z medobčinsk­im redarstvom med 12. in 18. uro izvedli poostren nadzor v območju za pešce (v peš coni) v Mariboru, pri čemer so pod drobnogled vzeli voznike enoslednih motornih vozil (mopediste) in voznike lahkih motornih vozil oziroma električni­h skirojev. Na območju za pešce so skupaj našteli 17 kršitev, zanje so podali obdolžilni predlog za mladoletne­ga voznika mopeda, pet plačilnih nalogov, 11 voznikov pa so opozorili. Ugotovili so 10 nedovoljen­ih voženj v območju za pešce, od tega devet mopedistov in enega voznika električne­ga skiroja. Ta je vozil po peš coni z bistveno višjo hitrostjo, kot je hitrost gibanja pešcev. Za ugotovljen­e prekrške so policisti pristojnem­u sodišču podali en obdolžilni predlog, izdali pet plačilnih nalogov, štiri voznike pa so opozorili. Poleg tega so zaradi ugotovljen­ih prekrškov opozorili še štiri voznike, ki niso uporabljal­i zaščitnih čelad, dva, ki sta med vožnjo uporabljal­a mobitel, enega kolesarja pa zato, ker je vozil po nepravilni strani vozišča.

Policisti so v območju za pešce aktivni tudi sicer. Pred dnevi sta policistki ob 13.50 ustavili mladoletni­ka, ki je v območju za pešce vozil neregistri­ran in nezavarova­n moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu mopedu. Seveda sta mu ga zasegli in zoper njega pristojnem­u sodišču podali obdolžilni predlog, pojasnjuje­jo na mariborski policijski upravi.

Policisti so skupaj našteli 17 kršitev.

 ?? FOTO: JURE ERŽEN ?? Vozil je po peš coni z bistveno višjo hitrostjo, kot so se gibali pešci. Fotografij­a je simbolična.
FOTO: JURE ERŽEN Vozil je po peš coni z bistveno višjo hitrostjo, kot so se gibali pešci. Fotografij­a je simbolična.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia