Slovenske Novice

V krožišču je čelno trčil

V trčenju treh vozil v križišču Štajerske in Brnčičeve ceste v Ljubljani poginili trije psi Prehitra kolesarja sta padla, se lažje ranila in oba napihala več kot 1,80 promila

-

LJUBLJANA • V križišču Kajuhove in Zaloške ceste sta v soboto ob 14.12 trčili osebni vozili. Povzročite­ljica je voznica, ki je pri zavijanju levo odvzela prednost voznici, ki je peljala naravnost. Obe poškodovan­ki so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.24 je voznik osebnega avta v Panonski ulici v Murski Soboti zaradi vožnje po nasprotni strani v krožišču čelno trčil v pravilno vozečega voznika. V trčenju sta se dva lažje ranila, nastalo pa je za 8000 evrov škode.

V križišču Štajerske in Brnčičeve ceste v Ljubljani se je ob 10.33 zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Nesreča se je zgodila, ker voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in je trčil v voznika, ki je pri rumeni puščici zavijal levo. Po trčenju je slednjega odbilo še v semafor, poškodovan­o pa je bilo tudi vozilo, ki je stalo pred križiščem. Oba udeležena voznika sta se lažje ranila. V trčenju so poginili trije psi, ki so padli iz vozila udeleženca.

Pri naselju Gradac sta nekaj po 12. uri trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj, odklopili akumulator­ja, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in pomagali pri prenosu ranjencev do reševalneg­a vozila. Metliški reševalci so dva oskrbeli in prepeljali v novomeško bolnišnico.

Na cesti Solkan–Nova Gorica sta v bližini bencinskeg­a servisa ob 2.07 trčili osebni vozili. Pri tem se je eno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci iz Nove Gorice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator­ja, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeneg­a človeka, vozilo potegnili iz obcestnega jarka, pomagali ranjencem do prihoda reševalcev in policistom. V naselju Male Rodne je v petek ob 21.29 osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, odklopili akumulator, tehnično rešili ponesrečen­ca iz vozila, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, odstranili razbitine vozila, pomagali policistom, delavcem cestnega podjetja in reševalcem pri oskrbi ranjenca.

Ob 20.35 sta se v naselju Tolsti Vrh zaradi razsutih večjih kovinskih predmetov na cesti poškodoval­i osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in odstranili z vozišča eno poškodovan­o vozilo.

Pri naselju Gumberk je ob 18.21 osebno vozilo zapeljalo z vozišča in obstalo v jarku. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, iz jarka izvlekli vozilo, pomagali delavcem vlečne službe in očistili vozišče. Zgodili sta se tudi nesreči dveh kolesarjev. Oba sta zaradi neprilagoj­ene hitrosti padla in se lažje ranila, oba pa sta tudi napihala. Prva nesreča se je zgodila v Dolskem okoli 18. ure, kolesar je napihal 1,81 promila; druga se je zgodila v Rakuševi ulici v Ljubljani okoli 16.30, kolesar je napihal 1,83 promila. Oba čaka postopek. V Zagorju ob Savi je okoli 13. ure voznica na prehodu za pešce odvzela prednost peški, trčila vanjo in jo lažje ranila.

V Portorožu je ob 9. uri mladoletni voznik cross motorja izgubil oblast nad vozilom, zatem pa padel in na prehodu za pešce trčil v 20-letno dekle. Motor je odneslo v nasproti vozeči osebni avto. V trčenju sta se 16-letnik in 20-letnica lažje ranila. Zoper 16-letnika sledi postopek.

Na žalskem območju so obravnaval­i voznico osebnega vozila, ki je trčila v betonski steber in živo mejo ter odpeljala s kraja. Izsledili so jo doma. Alkotest je pokazal, da je imela 1,20 promila alkohola v krvi. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje. Sledi predlog na sodišče.

Zaradi hujših kršitev cestnoprom­etnih predpisov so v 48 urah pridržali 3 kršitelje in zasegli 10 vozil. V. A.

 ?? ?? Fotografij­a je simbolična.
Fotografij­a je simbolična.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia