Slovenske Novice

Smolov namesto Dzjube

- JERNEJ SUHADOLNIK

Tudi ruski selektor Karpin ima veliko izzivov pri izbiri začetne enajsteric­e, ki jo je – v primerjavi z marcem – dodobra spremenil. V njej ne bo Artjoma Dzjube, ki je bil adut prejšnjega selektorja Stanislava Čerčesova. Morebitni začetni enajsteric­i, Slovenija (4-2-3-1): Oblak; Balkovec, Mevlja, Bijol, Stojanović; Kurtić, Gnezda Čerin; Verbič, Lovrić, Iličić; Šporar; selektor: Matjaž Kek (60); Rusija (4-3-3): Safonov; Terehov, Džikija, Divejev, Sutormin; Zaharjan, Barinov, Kuzjajev; Jerohin, Smolov, Mirančuk; selektor: Valerij Karpin (52); sodnik Artur Dias (Portugalsk­a); drevi: Hrvaška – Slovaška, Ciper – Malta; vrstni red: Hrvaška in Rusija po 16, Slovenija 10, Slovaška 9, Malta in Ciper po 4.

zavedamo se kakovosti Rusije, toda mi gojimo svoje želje, saj vemo, kaj nam prinaša tekma. Upam, da smo na Malti prepričali čim več naših navijačev, da nas bodo drevi podprli in nam pomagali do dobrega rezultata,« je pozval

štajerske rojake v Ljudski vrt selektor Kek. Blesteča predstava Slovencev na jugu Evropske unije je zahtevala svoj davek, nekateri fantje so že načeti, morda za nastop ne bosta kandidiral­a Petar Stojanović in Miha Blažič. Kek resda ne slovi po pogostem menjavanju zmagoviteg­a kadra, zato večjih sprememb v začetni enajsteric­i Slovenije ne smemo pričakovat­i. Kako torej nad Rusijo, ki jo je strahovito uspešno preporodil novi selektor Valerij Karpin? »Rusija že štiri tekme ni prejela gola (Hrvaška, Ciper, Malta, Slovaška, op. a.), z novim selektorje­m je neporažena, to pove dovolj o tem, kako kakovosten tekmec nas bo dočakal v Ljudskem vrtu. Zmago Rusije nad Slovaško v Kazanu sem videl s svojimi očmi, vem, kako kreniti nad Rusijo, toda ne morem vam razkrivati taktike, ki jo bomo izbrali,« je pojasnil Kek, ki sinoči ekipe ni odpeljal na glavni stadion – tudi zaradi slabega vremena –, pač pa na pomožno igrišče Ljudskega vrta.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia