Slovenske Novice

Na prostosti spet moril

Že dvakrat so ga pogojno izpustili, vsakokrat je znova udaril Mater samohranil­ko je pokončal z izvijačem

- E. B.

FORT LAUDERDALE Tokrat se ne bo izmazal, vztrajala bom, dokler mu ne prisodijo električne­ga stola, je besna mati zadnje žrtve Erica Piersona. Morilca so lani izpustili iz zapora po 27 letih, a si je po letu dni našel novo žrtev. Z izvijačem je vzel življenje mladi mamici samohranil­ki, poročajo ameriški mediji.

Erica Verdecia je bila pravzaprav že njegova tretja žrtev. Pierson je prvi zločin zagrešil leta 1985, ko je vdrl v dom neznane ženske in ji prerezal vrat. Obsodili so ga na osemnajst let zapora, a so ga pogojno izpustili že po štirih letih. A 1993. je znova udaril: zadavil je komaj 17-letno Kristino Whitaker, sodišče pa je bilo takrat manj prizaneslj­ivo, saj so ga obsodili na štirideset let. Kljub temu so mu že po 27 letih omogočili, da je pogojno zakorakal na prostost: najprej je bilo videti, da bo Pierson tokrat le zakorakal na prava pota, saj si je našel službo in celo partnerico, o svojem življenju je redno poročal pristojnim in sploh na videz živel zgledno. Toda zver v njem se je znova prebudila konec septembra, ko je v kavarni v floridskem Fort Lauderdalu ogovoril 33-letno Erico Verdecia in jo zvabil v svoj avtomobil, pozneje pa jo je napadel z izvijačem in jo štirikrat zabodel. Njeno truplo je odvrgel v jarek blizu svojega doma.

Carmen Verdecia je kmalu prijavila hčerkino izginotje, Ericine znanke pa so ji povedale, da so jo opazile v kavarni z moškim, ki se je predstavil kot Eric Pierson. Internetna poizvedba je

Mati zadnje žrtve zahteva smrtno kazen.

pokazala, da je 33-letnica očitno nasedla dvakratnem­u morilcu, zato je Carmen o tem nemudoma obvestila policijo, ki je začela mater šestletne deklice intenzivno iskati in je seveda potrkala tudi na Piersonova vrata. V njegovem vozilu so našli sledove krvi, tri tedne pozneje pa še truplo njegove zadnje žrtve. Pierson, ki je znova za zapahi, je umor tudi priznal.

 ?? FOTO: DONFORD1/ GETTY IMAGES ?? Leto dni je živel mirno v Fort Lauderdalu, potem pa znova udaril.
FOTO: DONFORD1/ GETTY IMAGES Leto dni je živel mirno v Fort Lauderdalu, potem pa znova udaril.
 ?? FOTO: POLICIJA FORT LAUDERDALA ?? Nič hudega sluteč je sedla v morilčevo vozilo.
FOTO: POLICIJA FORT LAUDERDALA Nič hudega sluteč je sedla v morilčevo vozilo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia