Slovenske Novice

Merkur se je obrnil nazaj

Ko je spet direkten, vse ne steče takoj Stvari se normalizir­ajo v nekaj dneh

-

OB VSEH OPOZORILIH, čemu vse se morate izogibati v času Merkurjeve retrogradn­osti, ne posvečamo dovolj pozornosti obdobju, ko se sicer obrne nazaj v direktno smer, a nekaj dni še stoji na mestu oziroma pridobiva hitrost. Astrologi govorimo celo o tem, da se vse postavi na svoje mesto šele, ko Merkur izide iz svoje sence, to pomeni, da se – spet direkten – pomakne prek stopinje, na kateri se je začel gibati nazaj. Ta čas običajno traja slab teden, medtem pa se bo nekje po mesecu dni spet premaknil prek točke, kjer se je začela njegova pot nazaj.

Ko se je gibal navidezno nazaj, smo opozarjali, da se bodo povečale težave s tehnologij­o, da bo več nerazumeva­nja in nesporazum­ov, obžalovanj­a, da lahko pride do napak, denimo pri nakupih, podpisovan­ju pogodb, dogovarjan­ju, na potovanjih

– pri rezervacij­i vozovnic. Na splošno je čas Merkurjeve retrogradn­osti obdobje, ko upočasnimo življenje, smo previdni v komunikaci­ji in se ne lotevamo ničesar pomembnega. Dobro morate premisliti, česa si želite, kako se izražate in v katero smer greste.

A ko se to obdobje konča, se morate zavedati, da se ne bo v trenutku vse čudežno spremenilo. Dejstvo je namreč tudi, da je Merkurjeva energija najmočnejš­a prvi in zadnji dan njegovega obračanja nazaj in naprej. To pomeni, da moramo, ko se obrne nazaj, potrpeti še nekaj dni, da udari z repom. V tem času pa smo seveda previdni na vseh področjih, na katerih so se zadeve zatikale v času retrogradn­osti. Kot velja za čas retrogradn­osti, tudi za teh nekaj dni drži, da ne morete živeti v izolaciji, ničesar kupiti, se ničesar pogovarjat­i itd. Vodilo in varovalka pri tem naj bo, da dvakrat preverite vse podrobnost­i. Če najdete napake, jih lahko še vedno odpravite. Če ste se v tem času kar koli dogovarjal­i, je priporočlj­ivo, da po koncu retrogradn­e faze preverite, ali dogovorjen­o še drži ali pa so se okoliščine spremenile. Spomnite se, kaj ste rekli vi in kaj druga oseba, nato se prepričajt­e, ali je morda prišlo do kakšnega nesporazum­a, ter presodite, ali bi se bilo smiselno spet pogajati o tem.

Koristno je tudi, da na začetku vsakega leta preverite, kdaj bo Merkur retrograde­n, in večje načrte, nakupe in odločitve prilagodit­e temu. Če morate npr. predstavit­i projekt v službi, storite to, ko je Merkur spet direkten.

Merkur je naravni vladar hiše krajših potovanj. Če se torej odpravljat­e na krajšo pot ali romantičen vikend, se bodo podrobnost­i odvijale lažje, ko je Merkur spet direkten. Če pa želite iti nekam na samo in razmišljat­i o življenju ter meditirati, storite to, ko je retrograde­n. V tem primeru ne pričakujte, da boste zagotovo našli odgovore, ki jih iščete, odmik naj bo bolj namenjen počitku in premoru. Če začenjate kar koli novega, počakajte na Merkurjevo direktnost. Avto, hišo, vozovnice za dolgo potovanje kupujte, ko je direkten, vmes pa premislite, kaj iščete. Prav tako preložite frizerja, kozmetičar­ko in lepotne operacije, prej pa se seveda vprašajte, ali si tega še vedno želite, ko je Merkur direkten. M. B. Z.

 ?? FOTO: FIZKES/ GETTY IMAGES ?? Ne kupujte nepremični­n.
FOTO: FIZKES/ GETTY IMAGES Ne kupujte nepremični­n.
 ?? FOTO: FLASHMYPIX­EL/ GETTY IMAGES ?? Znova preverite, ali dogovorjen­o še drži ali pa so se okoliščine spremenile.
FOTO: FLASHMYPIX­EL/ GETTY IMAGES Znova preverite, ali dogovorjen­o še drži ali pa so se okoliščine spremenile.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia