Slovenske Novice

Izpolnil dolgoletne gasilske sanje

Tibor Vegi iz Žitkovcev prejel bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije Vseskozi si je prizadeval za razvoj gasilstva v občini Dobrovnik

-

DOBROVNIK • Prostovolj­ni gasilec Tibor Vegi, član PGD Žitkovci, je iz rok generalneg­a direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Darka Buta in vodje izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje za Pomurje mag. Martina Smodiša prejel bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije. Tibor Vegi, med gasilci poznan kot Tibi, je postal član prostovolj­nega gasilskega društva že v rani mladosti. Opravljal je skoraj vse funkcije v PGD Žitkovci, dolga leta je bil član upravnega odbora Gasilske zveze Lendava. Od leta 1996 do leta 2018 je uspešno vodil Občinsko gasilsko poveljstvo občine Dobrovnik, v okviru katerega delujejo prostovolj­na gasilska društva Dobrovnik, Strehovci in Žitkovci. V tem času mu je skupaj z vsemi tremi gasilskimi društvi in Občino uspelo na osnovi načrta opremljanj­a društev zagotoviti osnovno zaščitno opremo, pri čemer so bila zamenjana gasilska vozila in so se opravila investicij­sko-vzdrževaln­a dela v prostorih društev. Skrbel je za gasilski podmladek in izobraževa­nje gasilcev. Zelo si je prizadeval za izgradnjo skupnega občinskega objekta za potrebe gasilcev in Civilne zaščite – Centra za zaščito in reševanje Dobrovnik, ki je bil v lanskem letu tudi dokončan.

V prvi vrsti

Tibor Vegi je vesel, da so se mu uresničile dolgoletne gasilske sanje, da so tri gasilska društva dobila nov center za zaščito in reševanje. V novem objektu so svoje prostore dobili gasilci PGD Dobrovnik, občinsko gasilsko poveljstvo občine Dobrovnik, civilna zaščita in policija. Vedno je bil zelo aktiven gasilec, in sicer v prvih vrstah ob požarih, naravnih nesrečah, kjer je uspešno vodil vse reševalne aktivnosti. Je zelo umirjen in razumen. Njegovi dobri nasveti so dobrodošli mladim gasilskim generacija­m. Je vzor primernega gasilca in tudi občana. Dolga leta je bil predsednik Krajevne skupnosti Žitkovci, aktiven član Nogometneg­a kluba Žitkovci, med prvimi izvoljenim­i člani občinskega sveta novonastal­e dvojezične občine Dobrovnik, danes je član upravnega odbora Turistične­ga društva Dobrovnik. Je prejemnik gasilskega priznanja, občinske plakete in častni poveljnik občinskega gasilskega poveljstva občine Dobrovnik. Dolgoletni prekaljeni gasilec je bil nad priznanjem presenečen. Ponosno je povedal, da se je vse življenje posvečal prostovolj­nemu gasilskemu delu. Ni mu žal, da je stopil v gasilske vrste. JOŽE ŽERDIN

 ?? FOTOGRAFIJ­I: JOŽE ŽERDIN ?? Tibor Vegi
FOTOGRAFIJ­I: JOŽE ŽERDIN Tibor Vegi
 ?? ?? Zahvalila sta se mu tudi generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Darko But in vodja izpostave uprave za zaščito in reševanje za Pomurje mag. Martin Smodiš.
Zahvalila sta se mu tudi generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Darko But in vodja izpostave uprave za zaščito in reševanje za Pomurje mag. Martin Smodiš.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia