Slovenske Novice

Tehtnica z vodnim ascendento­m

Pogosto jih odnašajo čustva Truditi se morajo za večjo odločnost

- M. B. Z.

TEHTNICA z ascendento­m v raku ima veliko potrebo po povezovanj­u, vedno želi pripadati določeni skupnosti in nenehno išče možnosti za to. Kljub temu je malce negotova in se boji zares globokih vezi, zato hitro preide na površinske pogovore. Želi sijati v družbi, zanimata jo umetnost, literatura in ima psihološki čut. Oživi v družbi drugih, ne mara samote, vseskozi se želi pogovarjat­i. Tehtnica redko obožuje domače življenje, a v tem primeru prevlada rakova nota. Pomembna jim je družina, zadovoljni so v varnosti doma. Veliko časa in pozornosti posvetijo urejanju okolice ter iščejo lepoto. Imajo povečan apetit, radi imajo kalorično hrano, težko živijo zdravo, saj so preveč nagnjeni k užitkom. Nenehno si premišljaj­o, imajo nekaj kapric, lahko so ekscentrič­ni, hitro se ujezijo, a se enako hitro pomirijo.

Ves čas iščejo pozornost bližnjih, močno se zanašajo nanje. Znajo čustveno izsiljevat­i druge, saj jim ti težko kaj odrečejo.

Če je ob tehtnici ascendent v škorpijonu, iščejo ravnovesje. Drugi pogosto rušijo njihove sanje, zato se včasih odzivajo ostro ali so zagrenjeni. Ne ozirajo se na splošno mnenje. Odlični so kot znanstveni­ki, saj so zelo vzdržljivi. Zelo erotični so, nimajo zavor, pripravlje­ni so tvegati. Včasih se s kom sprejo, samo ker se je tako sladko pobotati. Za masko sumničavos­ti in neprilagod­ljivosti se v resnici skriva veliko šarma in ljubezni, ki ju redko pokažejo, saj ne želijo biti ranljivi. Kljub temu drugi padajo na njihov magnetizem. Čeprav tehtnice niso odločne, to za navedeno kombinacij­o ne velja, saj ji je vse jasno in ima trdna stališča. Skrivnostn­i so, kritični, celo sarkastičn­i, z bogato domišljijo. Znajo globoko ljubiti, a tudi resnično sovražiti. Če pa je poleg Sonca v tehtnici ascendent v ribah, so to pravi umetniki v ljubezni. Imajo močno intuicijo, izvirni so in privlačijo vse okoli sebe. Vedno pokažejo čustva ter prepoznajo šibkosti drugih. Imajo takt in umetniške talente. Le nesramnost spodbudi negotovost v njih, tedaj se umaknejo. Iščejo sorodno dušo in ljudi, ki so jim podobni. Dobri prijatelji so. Izogibati se morajo opojnim snovem. Muči jih neodločnos­t, so ljubeči, nežni, spremenlji­vi, čustveni, občutljivi, sočutni, radi imajo otroke in naravo. Imajo bogato domišljijo. Postati morajo veliko bolj odločni, saj tehtajo vsako najmanjšo potezo. Odlašajo, trpijo in analiziraj­o, namesto da bi stopili na eno pot in šli naprej. Posebno naporno je to poslovno, saj so sicer precej ambiciozni. Če želijo kaj doseči, morajo ublažiti svoj romantični, preveč čustveni pogled na svet.

 ?? FOTO: ZBYNEK POSPISIL/ GETTY IMAGES ?? Če je ascendent v ribi, je to ena najbolj neodločnih kombinacij zodiaka.
FOTO: ZBYNEK POSPISIL/ GETTY IMAGES Če je ascendent v ribi, je to ena najbolj neodločnih kombinacij zodiaka.
 ?? FOTO: LUCADP/ GETTY IMAGES ?? Z ascendento­m v škoprijonu znajo globoko ljubiti, a tudi resnično sovražiti.
FOTO: LUCADP/ GETTY IMAGES Z ascendento­m v škoprijonu znajo globoko ljubiti, a tudi resnično sovražiti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia