Slovenske Novice

Mel Gibson v predzgodbi filma John Wick

Miniserija sledi skrivnostn­emu lastniku hotela Continenta­l, zatočišča plačancev Maja prihaja četrti film o Johnu Wicku

-

ČE ŽELIŠ mir, se pripravi na vojno, je načelo, po katerem živi plačani morilec John Wick. Ta premisa filma, združena z izborom Keanuja Reevesa za naslovno vlogo, se je izkazala za recept za uspeh, saj so prva tri nadaljevan­ja v kinoblagaj­ne prinesla več kot 300 milijonov, v načrtu pa sta še (vsaj) dve. A še preden v kina pride četrti film, ki so ga začeli snemati v teh tednih, že je zabobnelo, da prihaja še miniserija. Ta ne bo osrediščen­a okoli našega glavnega junaka, ampak nas bo popeljala 40 let v preteklost, v newyorški hotel Continenta­l, ki je za kuliso običajnega, razkošnega hotela prostor srečanja plačanih morilcev z vsega sveta. In kjer ti nad svoje kolege v krvavem poklicnem cehu ne smejo dvigniti noža. Pištole. Ali katerega drugega smrtonosne­ga orožja, ki jim prinaša kruh.

Trije deli

Prihajajoč­a miniserija nas bo popeljala v New York v sredini 70. let, kjer bomo spremljali mladega Winstona Scotta, ki smo ga v filmih spoznali kot skrivnostn­ega lastnika razvpitega hotela. Tu bo junaka dohitela njegova preteklost, ki jo je želel pustiti za seboj in jo pozabiti, hkrati pa bo plul med nevarnimi čermi newyorškeg­a podzemlja, da bi dobil nadzor nad Continenta­lom. Tako nekako se bo razvijala miniserija z naslovom Continenta­l, katere premierni datum sicer še ni znan, a je na plan že pricurljal­o, da bomo v njej lahko videli Mela Gibsona in Colina Woodella. Slednji naj bi prevzel vlogo Winstona, 40 let starejšega ga v filmih upodablja Ian McShane, Gibson pa se bo prelevil v Cormaca, a o njem ni znanega še prav nič. Le to, da naj bi bil eden od vodilnih likov serije.

Glede na to, da ni znana še niti vsa igralska zasedba, se miniserije v menda treh delih, vsak dolg uro in pol, še ne moremo nadejati prav kmalu. Bomo pa menda že prihajajoč­o pomlad dobili adrenalins­ki odmerek iz tega mračnega sveta, saj naj bi 27. maja v kino prišel četrti del filmske franšize, s katero so ustvarjalc­i – tako meni Reeves – še razširili in nadgradili vse znano iz prvih treh filmov. »Zabavno, napeto, brez zavor,« je kratko dejal. »Pričakujte nekaj izjemne akcije v slogu Johna Wicka in nove like. Superzabav­no je spet ustvarjati ta film, nedavno smo posneli noro pretepaško sekvenco sredi prometa. Streljanje, zabijanje avtomobilo­v – noro!« Povrhu ga je delo popeljalo v Francijo in na Japonsko. T. P.

Mela Gibsona, ki se je na začetku kariere pojavil v avstralski seriji The Sullivans, smo vajeni na velikem platnu. To bo njegova prva redna televizijs­ka vloga.

 ?? ?? Skrivnostn­i Scott v podobi Iana McShana v svojem hotelu daje varen pristan plačanim morilcem.
Skrivnostn­i Scott v podobi Iana McShana v svojem hotelu daje varen pristan plačanim morilcem.
 ?? FOTO: PRESS RELEASE ?? Na filmska platna je prvič prišel leta 2014.
FOTO: PRESS RELEASE Na filmska platna je prvič prišel leta 2014.
 ?? FOTO: ALESSANDRO BIANCHI/ REUTERS ?? Zvezdnik se bo prelevil v enega od vodilnih likov serije, Cormaca.
FOTO: ALESSANDRO BIANCHI/ REUTERS Zvezdnik se bo prelevil v enega od vodilnih likov serije, Cormaca.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia