Slovenske Novice

Novi Ronaldov šov

V ligi prvakov spet toča golov Cristiano Ronaldo boljši od Josipa Iličića

- MANCHESTER JAN KRSTOVSKI

• Le italijansk­a serie A, nemška bundesliga in nizozemska eredivisie se lahko pohvalijo z večjim številom golov na tekmo kot elitna liga prvakov. Na prvih 48 dvobojih, novembra in decembra bodo najmočnejš­i evropski nogometni klubi odigrali še drugo polovico tekmovanja, je padlo 145 golov (3,03 na tekmo).

A za mikavnost tekmovanja je potrebna tudi vsebina, ki je v boju za pokal z velikimi ušesi niti slučajno ne manjka. Sredin spopad Manchester Uniteda in Atalante na Old Traffordu je imel vse: trenerja, ki si rešuje službo, dramatičen preobrat in seveda Cristiana Ronalda, ki je z novim nebeškim skokom in golom z glavo prinesel zmago rdečim vragom. Ti so proti ekipi Josipa Iličića zaostajali že z 0:2 in na premor odhajali ob žvižgih s tribun. Nov poraz bi trenerja

Oleja Gunnarja Solskjaerj­a še približal izhodnim vratom, a po nesporazum­u Iličića in

Teuna Koopmeiner­sa na sredini igrišča je najprej izid znižal Marcus Rashford, nato pa je v 75. minuti izenačil

Harry Maguire. Ronaldo je delo dokončal v 81. minuti. »Če ga kdo želi kritizirat­i zaradi pomanjkanj­a truda in delovne vneme, naj si le ogleda to tekmo,« je bil razumljivo poln hvale na račun nekdanjega soigralca Solskjaer. Ajax, Bayern, Juventus in Liverpool so še stoodstotn­i. Zmaga Münchenčan­ov v Lizboni nad Benfico s 4:0 je osrečila tudi Barcelono, ki je z minimalnih 1:0 za krvavo potrebno prvo zmago strla odpor kijevskega Dinama, pri katerem je Benjamin Verbič obsedel na klopi. Gerard Pique je tekmo odločil s 16. golom v ligi prvakov, toliko jih je med branilci dosegel le še legendarni Brazilec Roberto Carlos.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia