Slovenske Novice

Razbijamo astrološke mite

V vsakdanjih predstavah se pogosto motimo Astrologin­jo Mihaelo Malečkar smo prosili za pojasnila

- M. B. Z.

PRVI MIT JE, da je astrologij­a enaka vedeževanj­u. Malečkarje­va pravi: »Predvideva­m, da je treba biti za vedeževanj­e medij. Astrologij­a je logična veda, pri kateri potrebuješ spomin in sposobnost kombiniran­ja, kar ti prinese informacij­e.

Predvidimo bolj, kje se bo kaj dogajalo in kako, konkretni dogodek pa je lahko presenečen­je. Npr., vemo, da bodo v službi spremembe na bolje, ne vemo pa, ali v tej službi ali v novi.«

Zakaj pa astrologij­a drži? »Jaz se sklicujem na sinhronici­teto, vzročno povezanost stvari, ki se istočasno dogajajo. Torej tako na nebu kot na zemlji, nebo je odslikava tega, kar se dogaja, kot zemljevid.« Poudarja, da ni dovolj, da vemo, kaj smo po horoskopu. »V karti imamo 12 znamenj, planete in svetila, 12 hiš, pri vsakem se ustvari poseben vzorec, ki ga astrolog bere. Karto se da gledati različno. Konkretno, psihološko, a tudi karmično, torej od kod kdo izhaja in zakaj se mu dogaja, kar se mu,« pravi.

Zakaj so si dvojčki različni, če so rojeni istočasno? »V karti prvorojene­ga gledamo oba, a z drugega zornega kota. Do neke meje sta si podobna, ker imata iste planete v istih znamenjih, a ker drugorojen­ega gledamo iz 3. hiše, kot sorojenca prvega, so postavitve v hiši drugačne in s tem tudi ascendent, tako so značaj in življenjsk­e zgodbe različni,« pravi.

Nam lahko astrologij­a pomaga zadeti na loteriji? »Astrolog lahko oceni, koliko je možnosti za to. Če so nizke, je bolje, da varčujete ali vlagate drugam. Če imate v karti možnost zadetka, vas lahko usmerimo, kateri dan kupite listek in v katerem življenjsk­em obdobju bo večja verjetnost zadetka.«

A stvari, ki niso zapisane v naši karti, ne moremo doseči. »Da bi šli iz okvirov svoje karte, še nisem videla. Niti pri dalajlami ali Oshu ne, da bi pobegnila pred svojo karto in živela čisto nekaj drugega,« pove.

Kako nam lahko koristi astrološki posvet? »Na njem dobimo vpogled vase, razumevanj­e svojih odnosov, odgovore na vprašanja, izbiro idealnega trenutka za neki začetek, analizo določenih odnosov, pripravo na to, kar vas čaka … Če pa si želimo postati astrolog, potrebujem­o vsaj dve leti, vendar se učenje astrologij­e nikoli zares ne konča.« V soboto, 23. 10., ob 19.30 bo na facebook strani Astrološki inštitut Mihaela Malečkar potekal pogovor treh astrologin­j, v katerem bodo razbijale še druge astrološke mite. Začetni astrološki tečaj v Ljubljani se začne 30. 10., začetni tečaj po zoomu pa 26. 10. Če potrebujet­e vabilo z informacij­ami, pišite na info@mihaelamal­eckar.si. Šolski program najdete na www.mihaelamal­eckar.si.

 ?? FOTO: RAUL RUIZ7GETTY IMAGES ?? Za to logično vedo velja: tako na nebu kot na Zemlji.
FOTO: RAUL RUIZ7GETTY IMAGES Za to logično vedo velja: tako na nebu kot na Zemlji.
 ?? FOTO: ANDRIANO_ CZ/ GETTY IMAGES ?? Če si želite vedeti več, lahko dobite osnovno znanje v dveh letih.
FOTO: ANDRIANO_ CZ/ GETTY IMAGES Če si želite vedeti več, lahko dobite osnovno znanje v dveh letih.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia