Slovenske Novice

Na poroko v loncu

Strahotne poplave niso ustavile zaljubljen­cev na poti v zakon V templju sta si izposodila lonec in odplula

- E. B.

POPLAVE so v indijski zvezni državi Kerala minuli konec tedna ohromile življenje, a niti naravna katastrofa, ki je sejala smrt, ni mogla ustaviti zaljubljen­cev na poti do poročne zaobljube. Akaš in

Aišvarja iz vasi Thalavady, ki bi zaradi povsem poplavljen­ih cest in templjev skorajda odpovedala veseli dan, sta vendarle našla rešitev in skočila v zakonski stan. Na poroko sta preprosto odplula, v loncu!

Mar bi rezerviral čoln!

Gromozansk­o posodo sta si izposodila v bližnjem templju, druge rešitve pač ni bilo, pojasnjuje­ta, prijazna možakarja pa sta se ponudila, da bosta njun čolniček potiskala do cilja, da se ženin ne bi zmočil. Zraven je po vodi brodil fotograf, da je kljub vremenski ujmi dokumentir­al veseli dan. Vreme se je sicer do ure, ko naj bi dahnila usodni da, že povsem umirilo, a voda je kar vztrajala na cestah, zato preprosto nista mogla več čakati, pojasnjuje Akaš in v šali pripomni, da se očitno ni pravilno odločil, ko je za prevoz do templja rezerviral avtomobil namesto čolna. »A poroka je bila ravno zaradi tega posebna, tega dne nikoli ne bova pozabila,« je po obredu zaljubljen­o povedala nevesta, sicer nekoliko razočarana, da so ju lahko v zakon pospremili le maloštevil­ni svati. Tudi tempelj, v katerem sta se vzela, je bil delno poplavljen, a dvorane, ki sta jo rezerviral­a, voda še ni dosegla, tako sta v zakon lahko zakorakala nemoteno in si z bližnjimi privoščila kratko slavje. Indijsko državo Kerala so pred dnevi prizadele grozljive poplave, med katerimi je moralo več tisoč ljudi zapustiti svoje domove, številni so še vedno pogrešani; po zadnjih podatkih je v deroči vodi in zemeljskih plazovih umrlo 27 ljudi, žrtev pa bi utegnilo biti še več, saj je vreme znova postreglo z obilnim deževjem, še huje je v državi Utarakand, kjer je umrlo že najmanj 46 ljudi. Podoba zaljubljen­cev, ki brodita po zaliti cesti v loncu, je za mnoge simbol upanja na boljše čase, poročajo tamkajšnji mediji. Akaš in Aišvarja sta sicer najprej razmišljal­a, da bi poroko prestavila, a sta nazadnje vendarle sklenila, da bosta poskusila, saj sta si v službi komajda izborila prost dan. Oba sta namreč zdravstven­a delavca in od začetka pandemije delata tako rekoč brez predaha.

Zdravstven­a delavca sta si komaj izborila prost dan za poroko. 27

življenj so vzele poplave v Kerali.

 ?? FOTO: REUTERS ?? V zakon ju je lahko pospremila le peščica svatov.
FOTO: REUTERS V zakon ju je lahko pospremila le peščica svatov.
 ?? FOTO: TWITTER ?? Z avtomobilo­m ni šlo, pa sta skočila v lonec ...
FOTO: TWITTER Z avtomobilo­m ni šlo, pa sta skočila v lonec ...

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia