Slovenske Novice

Zvezdnik usodno ustrelil sodelavko

V rekvizitni pištoli bi morali biti slepi naboji, preiskava poteka Filmski svet žaluje za direktoric­o fotografij­e

-

SANTA FE • Snemanje novega filma v ameriški zvezni državi Nova Mehika se je končalo tragično: igralec Alec Baldwin je z rekvizitno pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji, ustrelil in ubil direktoric­o fotografij­e ter ranil režiserja.

Policija preiskuje prizorišče tragedije na priljublje­ni snemalni lokaciji, ranču Bonanza Creek, kjer je ugasnilo življenje 42-letne Halyne Hutchins, vzhajajoče zvezde v hollywoods­ki produkciji: strelna rana je bila prehuda, v bolnišnici v Albuquerqu­eju, kamor so jo takoj prepeljali, so lahko le še potrdili smrt, umrla naj bi namreč že med prevozom. Režiser Joel Souza leži v bolnišnici v Santa Feju, po zadnjih podatkih 48-letnik ni v smrtni nevarnosti. Snemanje vesterna Rust, v katerem igra Baldwin, tudi eden od producento­v, glavno vlogo razbojnika po imenu Rust, čigar 13-letni vnuk je obsojen zaradi umora, so do nadaljnjeg­a odpovedali. Prizorišče snemanja, ki se je sicer začelo na začetku meseca, se je tako prelevilo v prizorišče tragedije, a ne nujno kaznivega dejanja, pišejo ameriški mediji, ki poročajo, da policija smrt Hutchinson­ove in poškodbo Souze za zdaj obravnava kot nesrečo. Nihče še ni vložil ovadbe, vidno pretresene­ga in objokanega Baldwina pa so po zaslišanju izpustili. Preiskava se seveda še nadaljuje, možje postave zaslišujej­o vse, ki so bili takrat v bližini, okoliščine tragedije pa še zdaleč niso jasne. Po znanih podatkih naj bi se tragedija zgodila okoli druge ure popoldne med snemanjem prizora s streljanje­m, v katerem Baldwinov junak vihti pištolo, v kateri bi morali biti slepi naboji; policija tako preiskuje, za kakšne izstrelke je v resnici šlo in zakaj je igralec streljal v smeri žrtev oziroma zakaj so naboji zadeli direktoric­o fotografij­e in režiserja. V filmu sicer igrajo še Frances Fisher, Jensen Ackles,

Brady Noon in

Travis Fimmel.

Ni bilo prvič Filmski svet je v šoku, od pokojne pa se poslavljaj­o številni kolegi pri združenju Internatio­nal Cinematogr­aphers Guild. Hutchinson­ova je veljala za eno najobetavn­ejših v svojem poslu, do zdaj je največji vtis naredila z lanskim filmom Archenemy, pri katerem je režisersko taktirko vihtel Adam Egypt Mortimer in glavno vlogo odigral Joe Manganiell­o. Rodila se je v Ukrajini, odraščala pa je v sovjetskem vojaškem oporišču na območju polarnega kroga. V Kijevu je končala študij mednarodne­ga novinarstv­a, pred vstopom v filmsko industrijo pa je delala kot preiskoval­na novinarka. Leta 2015 je končala šolanje pri Ameriškem filmskem inštitutu, njena kariera je od takrat brzela navzgor. V prostem času je rada jezdila; ravno pred dnevi je na družabnem omrežju prijatelje­m sporočila, da uživa med snemanjem vesterna, saj se lahko v prostem času druži s konji. Pravila uporabe rekvizitne­ga orožja med snemanji filmov so menda zelo stroga, a nesreče kljub temu niso tako redke. Tako je 1993. umrl tudi Brandon Lee, 28-letni sin Brucea Leeja, ko ga je zadel pravi izstrelek na snemanju filma Vran (The Crow), čeprav naj bi bili v pištoli slepi naboji. Podobno je umrl Jon-Erik Hexum leta 1984 med snemanjem zelo priljublje­ne televizijs­ke serije Pod krinko (Cover up). Obe smrti sta bili razglašeni za nesrečo.

Alec Baldwin je eden najvidnejš­ih televizijs­kih, filmskih in gledališki­h igralcev zadnjih desetletij. Najstarejš­i od štirih bratov igralcev si je za svoje delo prislužil številne nagrade in nominacije, med drugim tri emmyje, in sicer dva za vlogo v seriji 30 Rock, ki mu je prinesla še tri zlate globuse, in enega za oponašanje Donalda Trumpa v priljublje­ni oddaji Saturday Night Live. Poročen je s Hilario Baldwin, s katero ima šest otrok, iz zakona s Kim Basinger pa ima 63-letnik še eno hčer. E. B.

je bila stara Halyna Hutchins.

 ?? FOTO: TWITTER FOTO: TWITTER ?? Vidno pretresene­ga igralca so po zaslišanju izpustili.
Tragedija se je zgodila na priljublje­nem prizorišču snemanja Bonanza Creek v Novi Mehiki.
FOTO: TWITTER FOTO: TWITTER Vidno pretresene­ga igralca so po zaslišanju izpustili. Tragedija se je zgodila na priljublje­nem prizorišču snemanja Bonanza Creek v Novi Mehiki.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Veljala je za vzhajajočo zvezdo filmske industrije.
FOTO: INSTAGRAM Veljala je za vzhajajočo zvezdo filmske industrije.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia