Slovenske Novice

Hitro duhovno prebujenje

Vse se začne z odnosom med materijo in energijo Ne posvečajte pozornosti stvarem, ki jih nočete v življenju

-

DUHOVNA PREOBRAZBA, duhovno prebujenje se lahko zgodi tudi nenadno in nepričakov­ano. Prof. Stanislav Grof je ta pojav proučeval 60 let. Povezan je z nenadnim intenzivni­m prebujanje­m kundalinij­a, kar se lahko zgodi med meditacijo, kundalini jogo ali delom z duhovnim učiteljem, celo med porodom in intenzivni­m ljubljenje­m, ko se aktivira medenični predel, a tudi med skrajnim stresom, šokom ali travmo, lahko ob operaciji ali ko so ljudje na robu smrti. Simptomi so v največ primerih skrajne spremembe telesne temperatur­e, saj se organizem spopada z velikim dotokom duhovne energije, ki se vzpenja po hrbtenici in pretresa živčni sistem. Značilni so krči, človeka preplavlja­jo močna čustva in znanje, lahko celo govori v tujih jezikih; lahko se smeje ali histerično joka, ima vizije, prežema ga močan občutek enosti in povezanost­i z vsem na svetu in vesoljem, postane jasnoviden, doživlja zunajteles­ne izkušnje ... Ko se to zgodi, nima čas nobenega pomena več, niti karma, bremena, ki jih je prenašal s seboj, v trenutku odpadejo. Človek je zunaj zakona vzroka in posledice in lahko začne znova. Kundalini energija se pomika po kanalu, ki se začne na medeničnem dnu in teče do vrha glave. Bolj ko sicer meditiramo, bolj se lahko univerzaln­a energija dviga, dokler se ne vzpostavi njen stalni pretok. Kot bi orkester dobil dirigenta, se nato telo uravna na bolj harmonično delovanje. Pri duhovnem prebujenju se to zgodi nenadoma, ne da bi morali dolgo meditirati. Človek je lahko v hipu ozdravljen vsake bolezni in doživi razsvetlje­nje, saj se uravnovesi energijsko polje in sproži proces samozdravl­jenja. Toda učinki niso trajni. Če znova zapade v negativne vzorce razmišljan­ja, je nezdravo hrano in se izpostavlj­a rakotvorni­m snovem, lahko spet zboli. Gary Schwartz, prof. psihologij­e, medicine, nevrologij­e, psihiatrij­e in kirurgije, pravi: »Vse se začne z odnosom med materijo in energijo. Kvantna fizika pravi, da je materija posebna vrsta energije – organizira­na energija. In kaj organizira energijo? Um in zavest. Zavest in namera oblikujeta vzorce, ki tvorijo materijo. Teoretično lahko naše misli ustvarijo kar koli, toda redno moramo ohranjati osredotoče­no namero zadosten čas, da željo uspešno vtisnemo v kolektivno zavest, da se lahko manifestir­a. Vse je energija in vibracija, zato ne posvečajte pozornosti stvarem, ki jih nočete v življenju, ampak se osredotoči­te na želeno. Če imate problem, o katerem nenehno razmišljat­e, se bo povečal, zato morate preusmerit­i pozornost k drugim stvarem, da odvzamete fokus in moč tistemu, kar vas mori.« M. B. Z.

 ?? FOTO: BOONYACHOA­T/GETTY IMAGES ?? Ob hipnem duhovnem prebujenju je lahko človek ozdravljen vsake bolezni, saj se uravnovesi energijsko polje in sproži proces samozdravl­jenja.
FOTO: BOONYACHOA­T/GETTY IMAGES Ob hipnem duhovnem prebujenju je lahko človek ozdravljen vsake bolezni, saj se uravnovesi energijsko polje in sproži proces samozdravl­jenja.
 ?? FOTO: FLYPARADE/GETTY IMAGES ?? Ko dosežete razsvetlje­nje, čas nima več nobenega pomena, niti karma.
FOTO: FLYPARADE/GETTY IMAGES Ko dosežete razsvetlje­nje, čas nima več nobenega pomena, niti karma.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia