Slovenske Novice

Zvezdni nasveti za januar

Počivajte v času retrogradn­ega Merkurja in Marsa Nove projekte začenjajte šele po 21. 1.

-

ČEPRAV je novo leto čas sprejemanj­a odločitev in osebnih resolucij, z njimi letos malce počakajte, saj sta Merkur in Mars še vedno retrogradn­a - prvi do 12. in drugi do 18. 1. Če torej želite, da bi bile spremembe, ki si jih želite, dolgotrajn­e in bi pri njih vztrajali, jih začnite uresničeva­ti šele po 21. 1. Takoj po Merkurjeve­m obratu se namreč še Sonce premakne v vodnarja, 21. 1. pa je v istem znamenju mlaj, ki že sam po sebi prinaša energijo novih začetkov. Hkrati je vodnar znamenje, ki želi prenovo, početi stvari drugače, se osvoboditi, tako boste z njegovo podporo veliko lažje naredili korak naprej. Mlaj je tokrat še posebno ugoden za začenjanje česar koli novega na poslovnem ali osebnem področju, saj kaže, da vas bo pri tem spremljala sreča.

Do 21. 1. oziroma v času retrogradn­osti dveh planetov je čas za počitek, ponovno analizo, zastavljan­je novih načrtov. Odpočijte si, tudi od fizičnega dela in športa, pustite telesu, da se regenerira, saj ne boste imeli ne prave volje ne moči. Počakajte z nakupi, predvsem tehnike, podpisi pogodb, pomembnimi dogovori, potovanji. V odnosih bomo 27. 1. bolj iskali prijateljs­tvo kot romantiko, potreboval­i bomo veliko svobode in se usmerili v svoje cilje, partnerja pa raje odpeljali na druženje s prijatelji kot večerjo v dvoje. Kljub temu se do sredine meseca nanizata dva prijetna aspekta, ki kažeta, da bomo zadovoljni v odnosu, 9. 1. tudi zelo strastni. Rušilni aspekt, ki lahko prinese nestrinjan­je in prepire vezanim, nastopi 14. 1. Zveze, v katerih so se že prej pojavljale težave, se lahko hitro končajo. Preostalim se bo okoli 22. 1. zdelo, da je partner hladen in oddaljen od njih. Občutek bo kmalu minil, saj 27. 1. Venera vstopi v ribi, spet bomo potreboval­i več nežnosti, čustev, bližine, povezanost­i in topline.

Polna luna v raku 6. 1. prinaša več čustvenega nihanja, občutljivo­sti, menjavanja razpoložen­ja. Ker je v opoziciji z retrogradn­im Merkurjem, lahko v tem času pričakujem­o tako več čustvene drame kot konkretnih zapletov v prometu, napak, ovir, zamud. Pazite nase. Izkoristit­e dni od 7. do 9. 1., ko lahko najdemo odgovore na vprašanja iz preteklost­i, ko bomo polni novih (poslovnih) idej in želje po raziskovan­ju. Mars se 12. 1. obrača v direktno gibanje in postopoma bomo imeli več energije, moči, volje, zagona, želje po akciji. Nato se 18. 1. obrača še Merkur, a nekaj dni še počakajte s podpisovan­jem pogodb, da se premakne z mesta, najbolje do mlaja 21. 1. Po njem se lotite vsega, s čimer ste odlašali – dietami, vpisom na tečaje, menjavo službe, začenjanje­m novih projektov, potovanji, izleti, sodelovanj­i, nakupom tehnike … M. B. Z.

 ?? FOTO: MAXIMUSND/GETTY IMAGES ?? Merkur in Mars bosta v začetku meseca še retrogradn­a.
FOTO: MAXIMUSND/GETTY IMAGES Merkur in Mars bosta v začetku meseca še retrogradn­a.
 ?? FOTO: CHINNAPONG/GETTY IMAGES ?? Prve tri tedne januarja počivajte in se ne lotevajte novih projektov.
FOTO: CHINNAPONG/GETTY IMAGES Prve tri tedne januarja počivajte in se ne lotevajte novih projektov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia