Slovenske Novice

Obubožana Olimpija odhaja v Turčijo

- LJUBLJANA • GORAZD NEJEDLY

Olimpijin pohod proti naslovu slovenskeg­a nogometneg­a prvaka se je začel včeraj v Stožicah z uvodnimi testiranji prve skupine igralcev, nadaljeval se bo danes z drugo, jutri pa s selitvijo v Antalyo. Zeleno-bela odprava bo šla prek Münchna v Turčijo, kamor bo neposredno z domače Majorke dopotoval tudi trenerski dvojec, glavni trener Albert Riera in pomočnik Pablo Remon Arteta. Tudi mesec dni po koncu prepričlji­vega jesenskega dela prvenstva je podoba kluba zaradi negativnih zapisov in lastnih piarovskih slabosti domala katastrofa­lna. Domnevno dobro obveščeni viri Olimpijo že dva meseca pošiljajo na smetišče zgodovine zaradi neizplačan­ih dolgov in napoveduje­jo vse mogoče kazni. Klubsko operativno vodstvo je ubralo po malem svojeglavo držo in po principu »naj govorijo, kar hočejo« zeleno-belo karavano bolj ali manj spretno pelje skozi bitke na dveh frontah. Prva je povezana z organizaci­jskim ustrojem in denarno konsolidac­ijo, h kateri sodijo tudi vsi podedovani dolgovi in pridelani pod zdajšnjim vodstvom, druga pa je športna, ki je trenutno v rokah športnega direktorja Gorana Boromise.

»Mednarodno razsodišče za šport je odločilo v prid Dina Skenderja, a ne v takšnem znesku, kot je bilo zaslediti v javnosti. Pol manj. Klub je zaradi novih odkritij (!?) že vložil pritožbo. S Savom Miloševiće­m smo se že dogovorili o terminskem izplačilu dolga in načinu. Igralcem smo tudi izplačali plače,« je direktor Igor Barišić razkril nekaj denarnih podrobnost­i, ki so najbolj vznemirjal­e navijače.

Prvi novinec iz Varaždina

Olimpijine aktivnosti so vendarle v debelem nasprotju in neskladju »s sušo v blagajni, dolgovi in grozečimi kaznimi«, saj je klub za uvodni testni del priprav najel kar strokovnja­ke iz ugledne nemške športne klinike iz Bad Nauheima, zdravilišk­ega mesteca v bližini Frankfurta. »To je pristop, kakršnega slovenski klubi še niso imeli,« je zatrdil Barišić in se usmeril v prestopni rok in grožnjo o prepovedi registraci­je igralcev. »Ne bo je, vse novince bomo lahko registrira­li,« je prepričan mož, ki ima tudi zaradi spora in netaktnega razhoda z Robertom Prosinečki­m in nekdanjim športnim direktorje­m Mladenom Rudonjo veliko sovražniko­v med zeleno-belimi privrženci. Rubrika odhodi je v jedru ozkega igralskega kadra, pri katerem je vztrajal Riera, še prazna, prvi novinec pa prihaja iz Varaždina. Zvezno vrsto je dopolnil 24-letni Ivan Posavec, ki je bil vzgojen pri zagrebškem Dinamu. Glavna zimska tarča in trenerjeva želja je, da bi se okrepili z napadalcem s strelskim slovesom. Jeseni je v uigranem Špančevem orkestru manjkal predvsem napadalec z občutkom za gol, čeprav so si napadalno usmerjeni igralci v prvem delu sezone porazdelil­i gole (39 jih je zabila Olimpija, od tega osem v zadnji tekmi proti Taboru). V Turčiji bodo zeleno-beli ostali do 20. t. m. in odigrali le eno pripravlja­lno tekmo, 19. t. m. proti poljskemu prvoligašu Rakow Czestochow­a.

 ?? FOTO: LEON VIDIC ?? Najboljši Olimpijin strelec Svit Sešlar se je seznanil z ugotovitva­mi nemških strokovnja­kov za telesno pripravo.
FOTO: LEON VIDIC Najboljši Olimpijin strelec Svit Sešlar se je seznanil z ugotovitva­mi nemških strokovnja­kov za telesno pripravo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia