Slovenske Novice

Dva na drogi, eden pijan

Štiriindva­jsetletnik, ki so ga ustavili v Kromberku, pozitiven na kokain Voznik na Jesenicah tudi brez vozniške in z neregistri­ranim avtom

- • I. R.

KROMBERK, JESENICE

Novogorišk­i policisti so v torek popoldne na območju Kromberka ustavili in imeli v postopku 24-letnega voznika osebnega avtomobila ter mu odredili preizkus alkoholizi­ranosti. Rezultat z alkotestom je pokazal, da je bil popolnoma trezen, a zato je drugačen rezultat pokazal hitri test na droge, ki so mu ga odredili v nadaljevan­ju.

Test je bil namreč pozitiven na kokain, zato so možje postave vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je tudi opravil v zdravstven­i ustanovi. Prepovedal­i so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, glede na vsa ugotovljen­a dejstva in rezultat strokovneg­a pregleda pa bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, so sporočili z novogorišk­e policijske uprave. S kranjske policijske uprave poročajo, da so jeseniški uniformira­nci pred dnevi v dopoldansk­ih urah ustavili voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu hitri test na prepovedan­o drog in ta je bil pozitiven, na katero mamilo, pa s policije ne poročajo. Kot dodajajo, je odrejeni strokovni pregled na prepovedan­o drogo odklonil.

»Voznik je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, neregistri­ranega in z registrski­mi tablicami, ki niso pripadale temu avtomobilu. Avtomobil so mu zasegli,« so pojasnili dodatne okoliščine.

Kot dodajajo, za voznika vodijo prekrškovn­i postopek za storjene prekrške. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja ga bodo z obdolžilni­m predlogom predlagali v postopek pristojnem­u okrajnemu sodišču. Obdolžilni predlog so spisali tudi kranjskogo­rski policisti, ki so pred dnevi zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,72 mg/l alkohola. Prepovedal­i so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Povrhu je avto vozil tudi brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo.

 ?? FOTO: POLICIJA ?? Rezultat z alkotestom je pokazal 0,0 mg/l, zato pa je bil pozitiven hitri test na droge.
FOTO: POLICIJA Rezultat z alkotestom je pokazal 0,0 mg/l, zato pa je bil pozitiven hitri test na droge.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia