Slovenske Novice

Od pasjih borb do likovnega ustvarjanj­a

Mešanček bi skorajda poginil, danes pa uživa v umetniški slavi Van Gogh uspešno prodaja svoja platna Zaradi hude poškodbe so mu morali amputirati uhelj.

- E. B.

ZAVETIŠČE ga je v zadnjem hipu rešilo pred okrutno usodo: našli so ga izčrpanega in na smrt preplašene­ga v jašku, kamor so ga zavrgli prireditel­ji pasjih borb, potem ko ni več mogel služiti njihovim podlim ambicijam. Mešanček, ki so mu zaradi hude poškodbe morali odstraniti levi uhelj, se je kmalu navezal na nove oskrbnike, nedavno pa se je slaven in uspešen preselil v nov dom. Van Gogh, kot mu pravijo, je namreč s svojo slikarsko nadarjenos­tjo navdušil svet, njegova umetniška galerija pa je osvojila družabna omrežja.

Rešile so ga objave na tiktoku

Da bi preverili njegovo slikarsko nadarjenos­t, so na platno iztisnili barve, jih prekrili s plastično folijo, to pa premazali z arašidovim maslom, ki ga je kuža navdušeno začel lizati, pri tem pa

z jezikom ustvaril prave mojstrovin­e. Morda bodo njegova likovna dela pritegnila pozornost javnosti in mu našla novega lastnika, so se nadejali v zavetišču Happily Furever After Rescue v ameriškem Connecticu­tu. In še kako prav so imeli! Van Gogh je navdušil uporabnike tiktoka, s prodajo njegovih del pa so 30-kilogramsk­emu kužku zagotovili hrano in ustrezno nego ter nekaj sredstev privarčeva­li še za vzdrževanj­e zavetišča. In kar je najpomembn­eje, psu so kmalu našli tudi nov dom, posvojila ga je ljubeča Jessica Starowitz, ki še naprej neguje njegovo likovno strast, njegova dela pa tudi ponosno razkazuje.

Van Gogh se je že dodobra udomačil in pridno slika vsak dan, skupno je ustvaril že 140 umetnin, za svoj trud pa je venomer nagrajen s priboljški in prijazno besedo. Kot pove nova gospodaric­a, je kuža sicer občasno še plašen in negotov v družbi drugih psov, zato mu pri socializac­iji in urjenju pomaga tudi pasji trener.

mojstrovin je že ustvaril.

 ?? ?? Zdaj ima prijazno lastnico, ustvarjaln­o žilico in topel dom.
Zdaj ima prijazno lastnico, ustvarjaln­o žilico in topel dom.
 ?? FOTOGRAFIJ­I: ZAVETIŠČE HAPPILY FUREVER AFTER RESCUE ?? Svoja občutja zliva na platno.
FOTOGRAFIJ­I: ZAVETIŠČE HAPPILY FUREVER AFTER RESCUE Svoja občutja zliva na platno.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia