Slovenske Novice

Vlak trčil v vozilo

Blizu Suhadola sta se voznik in sopotnik pred trčenjem rešila iz vozila Na Jesenicah se je tovornjaka­r zaletel v parkiran avto in pobegnil

- • V. A.

LJUBLJANA Policisti so v 24 urah obravnaval­i 109 prometnih nesreč. V 97 jo je skupila le pločevina, nastala je le premoženjs­ka škoda, v 2 nesrečah so bili udeleženci huje ranjeni, v 10 pa lažje. Na cesti Sestranska vas–Gorenja vas je ob 22.32 osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka in vozilo postavili nazaj na cesto. V Škofji Loki je ob 22.30 voznik z osebnim avtom zapeljal z vozišča in trčil v prometni znak. Izdali so mu plačilni nalog.

V bližini naselja Suhadol je ob 21.43 voznik zaradi neprilagoj­ene hitrosti trčil v betonsko ograjo pri železniške­m prehodu. Del vozila je ostal na tirih. V vozilo je trčil tovorni vlak, ki je pripeljal iz smeri Ljubljane. Voznik in sopotnik sta se pred trkom rešila iz njega. Sopotnik se je v trčenju v betonsko ograjo lažje ranil. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in očistili iztekle motorne tekočine. Za ranjenca so poskrbeli reševalci.

V naselju Rogla je ob 21.23 osebno vozilo zdrsnilo v obcestni jarek. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom potegnili vozilo iz obcestnega jarka nazaj na vozišče.

Jeseniški policisti so malo pred 18. uro zaradi nepravilne­ga premika obravnaval­i voznika tovornjaka, ki je trčil v parkirani osebni avto in pobegnil. S kraja nesreče je odpeljal. Policisti so ga izsledili. Vodijo postopek za povzročite­v prometne nesreče in pobeg. Na lokalni cesti med Ivančno Gorico in Stično je okoli 17. ure voznik osebnega vozila zaradi neprilagoj­ene hitrosti zapeljal s ceste, trčil v ograjo in se lažje ranil. Nekaj po 17. uri je v Trnavi voznik osebnega vozila zapeljal na levo stran, trčil v kolesarja in ga lažje ranil. V prometni nesreči na Vilharjevi cesti v Ljubljani okoli 17. ure sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Voznica, ki se je lažje ranila, je v križišču odvzela prednost drugi voznici. Na cesti Bled–Soteska, malo naprej od odcepa za Kupljenik, je ob 16.09 osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, osebno vozilo dvignili ter postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila.

Na Tržaški cesti od Vrhnike proti Logatcu je ob 13.27 voznica, ki je vozila v smeri proti Logatcu, zaradi neprilagoj­ene hitrosti zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročite­ljica lažje ranila. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja in pomagali reševalcem pri imobilizac­iji in prenosu ranjenke.

V Kromberku sta ob 13.09 trčila osebno vozilo in električni štirikoles­nik. Posredoval­i so novogorišk­i reševalci in gasilci, o dogodku so obvestili tudi policijo. Za ranjenca so poskrbeli reševalci. Kranjski policisti so okoli 13. ure obravnaval­i prometno nesrečo, ko je voznica v križišču zavijala levo in izsilila prednost pred voznikom, ki je peljal naravnost. Voznici so izdali plačilni nalog.

V Murski Soboti je voznica osebnega avta trčila v kolesarko in jo lažje ranila. V naselju Lopata je ob 6.09 voznik zaradi neprilagoj­ene hitrosti zapeljal na nasprotno stran in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetlje­vali kraj nesreče, odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine ter pomagali ranjencem do prihoda reševalcev. Oba voznika sta lažje ranjena.

Na Selah je ob 5.56 osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče ter ponudili pomoč policiji.

Dobro napihali

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 24 urah 10 voznikom zasegli vozilo. Policisti so okoli 22. ure v Šentjernej­u zaradi nezaneslji­ve vožnje ustavili 34-letnega voznika osebnega avta, ki nima vozniškega dovoljenja, je pa napihal 1,60 promila. Zdaj je peš. Ob 20.10 so prometniki v Novi Gorici ustavili starejšega voznika, ki je napihal 1,44 promila. Ormoški policisti so obravnaval­i voznico osebnega avta, ki je napihala 1,21 promila. Pridržali so jo. Voznici, ki je na območju Ljubnega ob Savinji vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli osebno vozilo. Popoldne so dobili informacij­o očividca, da vozi za vozilom, ki močno vijuga po cesti. Policisti so 48-letnega kršitelja izsledili: napihal je 1,39 promila, veljavnega vozniškega dovoljenja pa nima. Vozilo so zasegli. V Krškem so ob 10.30 ustavili 51-letnega voznika, ki je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil, napihal pa je 0,46 promila. Avto so mu zasegli. Dopoldne so v Portorožu ustavili 55-letnega voznika, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na opiate in kokain. Odredili so strokovni pregled v ZD Lucija, ki ga je opravil. Ukrep sledi. Vsem bo svoje povedal še sodnik.

 ?? ?? Veliko dela so imeli.
Veliko dela so imeli.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia