Slovenske Novice

Pismo prispelo po skoraj treh desetletji­h

Dopisovalc­a sta ugotavljal­a, ali sta morda v sorodu Nesojena prejemnica je bila avtomobili­stična navdušenka Pri kraljevi pošti ne vedo, kje se je zapletlo.

- E. B.

OVOJNICA je bila že na prvi pogled videti stara, a je John Rainbow najprej pomislil, da gre za umetelno, a nekoliko zapoznelo božično voščilnico. Toda vsebina ga je šokirala: v notranjost­i se je namreč skrivalo dolgo pismo, polno družinskih zgodb, in kot se je izkazalo, sta takratna dopisovalc­a najverjetn­eje ugotavljal­a, ali sta morda v sorodu.

Opisal družinsko drevo

Pismo je bilo namenjeno zdaj že pokojni Valerie Jarvis-Read, ki je leta 1995, ko bi morala prejeti pismo, živela v hiši zdaj 60-letnega Rainbowa; ta se je na naslov v Wylamu v grofiji Northumber­land v Angliji preselil leta 2015, nesojena naslovnica pa je umrla

bi moralo biti dostavljen­o na naslov.

2010. Od takrat se je v hiši na podeželju zamenjalo več lastnikov, žal pa pošiljatel­j Patrick Daniel, ki je prav tako že pokojni, potem ko ni prejel odgovora, ni poslal nobenega pisma več. Med kmetom iz Somerseta in Valerie, ki sta po vsebini pisma sodeč očitno domnevala, da sta v sorodu, saj je pošiljatel­j na več straneh podrobno opisoval svoje družinsko drevo, domačo hišo in druge okoliščine, so se tako pretrgali stiki, po objavi na družabnem omrežju o nenavadnem zapletu pa se je oglasil Danielov sin Richard, ki nadvse obžaluje, da oče in naslovnica zaradi malomarnos­ti kraljeve pošte nista dobila želenih odgovorov. Morda bi se lahko celo srečala v živo in stkala prijateljs­ke vezi, obžaluje. Valerie je bila po besedah sosede Tine Robinson sicer nadvse zanimiva ženska; z možem sta tekmovala v vsestransk­i vzdržljivo­stni avtomobili­stični dirki 24 ur Le Mansa, po fotografij­ah v njenem domu sodeč naj bi prijatelje­vala celo s kronanimi glavami, saj se na eni od njih rokuje s princem

Filipom. Na kraljevi pošti so se za zaplet, katerega okoliščine še preiskujej­o, opravičili; kot kaže, je pismo iz Somerseta uspešno prispelo v Northumber­land, potem pa iz neznanega razloga tam obtičalo.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: TWITTER ?? Avtor pisma, kmet Patrick Daniel, je prav tako že pokojni.
FOTOGRAFIJ­I: TWITTER Avtor pisma, kmet Patrick Daniel, je prav tako že pokojni.
 ?? ?? Iz Somerseta je prispelo v Northumber­land, potem pa iz neznanega razloga obtičalo na pošti.
Iz Somerseta je prispelo v Northumber­land, potem pa iz neznanega razloga obtičalo na pošti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia