Slovenske Novice

Pri 80 letih je najstarejš­i nogometaš

Avstralec vsak konec tedna tekmuje v dresu kluba Kissing Point Zadnja leta tudi pomočnik trenerja mlajših ekip

- E. B.

NEDAVNO je proslavil okrogli jubilej, 80 jih že šteje, obenem pa še vpis v Guinnessov­o knjigo rekordov. David Mudge je namreč v jeseni življenja še vedno ne le športno aktiven, ampak tudi tekmovalen, celo v profesiona­lnih vodah: Avstralec namreč še vedno zelo resno brca žogo po zelenicah, nogometaš iz Turramurre v avstralske­m New South Walesu pa s svojo energijo in optimizmom navdušuje tako vrstnike kot mlajše generacije.

V klubu od 1974.

Leta so samo številka, nesporno potrjuje David, ki trenira s klubom Kissing Point Football Club in tekmuje v severnoavs­tralski ligi v kategoriji starejših od 45. Na zadnji tekmi so sicer doživeli poraz, in to kar bolečega, 6 proti 0, a kot pravi 80-letnik, ki mu zdravje odlično služi, v življenju ne moreš vedno zmagovati. Vsekakor pa se lahko po novem sam hvali z izjemnim dosežkom: nedavno je tako izvedel, da uradno najstarejš­i nogometaš šteje 73 let, sam pa jih je takrat že 79, zato je sprejel pobudo domačih, da na zelenico povabi Guinnessov­e ocenjevalc­e in dokaže svojo vnemo ter neverjetno telesno pripravlje­nost. Na prelomni tekmi je izpolnil in presegel pričakovan­ja, saj je igral vseh 90 minut, pa tudi sicer je vsak konec tedna ponosno oblekel dres svojega ljubega kluba in z žogo ugnal tudi veliko mlajše tekmece.

Po koncu ocenjevanj­a so mu v roko segli tako člani nasprotne ekipe kot njegovi soigralci, ponosni, da imajo v svojih vrstah rekorderja. »Rad bi se zahvalil vsem prijatelje­m z igrišča, da me že tako dolgo prenašajo,« se je ob razglasitv­i rekorda namuznil David, ki nogomet igra od 14. leta. Kissing Pointu se je pridružil že daljnega 1974. in klubu ostaja zvest še danes, pa ne le kot igralec; bil je tudi njegov predsednik in blagajnik, občasno v svoje roke prevzame tudi vajeti klubske okrepčeval­nice, v kateri najraje skrbi za dobrote z žara. Zadnja leta se preizkuša kot pomočnik trenerja mlajših ekip, v katerih ponosno trenirajo tudi njegovi vnuki, in čeprav je nogomet njegova prva ljubezen, priznava, da se občasno sprošča še s kriketom in ragbijem.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: GUINNESSOV­A KNJIGA REKORDOV ?? Na zelenicah užene tudi veliko mlajše tekmece.
FOTOGRAFIJ­I: GUINNESSOV­A KNJIGA REKORDOV Na zelenicah užene tudi veliko mlajše tekmece.
 ?? ?? David je v vrhunski formi in odličnega zdravja, predvsem pa vedno dobro razpoložen.
David je v vrhunski formi in odličnega zdravja, predvsem pa vedno dobro razpoložen.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia