Slovenske Novice

Na prehodu je zbila tri otroke!

V nesreči huje poškodovan osemletnik Policisti bodo 78-letno voznico ovadili

- •

CELJE V soboto okoli 18. ure je na Resljevi ulici v Celju 78-letna voznica povzročila hudo prometno nesrečo in povozila tri otroke. Vozila je iz smeri Bežigrajsk­e proti Mariborski cesti in na prehodu za pešce trčila v tri otroke, ki so prehod pravilno prečkali. V trčenju se je huje poškodoval 8-letni fant, lažje pa peški, stari 14 let. »Voznico, ki ni vozila s takšno hitrostjo, da bi lahko pred prehodom za pešce varno ustavila, bomo kazensko ovadili zaradi povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti,« je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavni­ca PU Celje.

Pijani za volan

Minuli konec tedna se je zgodilo tudi več nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki. O treh so poročali s Policijske uprave Novo mesto: v soboto okoli 17. ure je na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagoj­ene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizac­ijo in zapeljal na brežino, tam je z vozilom obstal. Preizkus je pokazal 0,57 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so oglobili. Trebanjski policisti so v soboto zvečer odhiteli na območje Biča, kjer je 63-letni voznik golfa na parkirnem prostoru zaradi neprilagoj­ene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v dve parkirani priklopni vozili.

Povzročite­lju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in ga oglobili. V noči na nedeljo je na območju Drče v Novem mestu 30-letni voznik avta zaradi neprilagoj­ene hitrosti izgubil oblast, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovan­ega povzročite­lja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligrama alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. »Izdali so mu plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog,« smo izvedeli.

V nedeljo okoli 20. ure je na cesti med Vnanjimi in Notranjimi Goricami počilo med tremi osebnimi vozili. Nesreča se je zgodila, ker je voznik zaradi neprilagoj­ene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozili, ki sta pripeljali nasproti. Med intervenci­jo je bil upočasnjen železniški promet v okolici cestnega prehoda. Po poročanju republiške­ga centra za obveščanje se je en udeleženec lažje ranil, se je pa kmalu izkazalo, da je bil kriv alkohol, preizkus je pri povzročite­lju pokazal 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti preiskujej­o sum kaznivega dejanja nevarne vožnje. JU. P.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: GETTY IMAGES ?? Ni vozila s takšno hitrostjo, da bi lahko varno ustavila.
FOTOGRAFIJ­I: GETTY IMAGES Ni vozila s takšno hitrostjo, da bi lahko varno ustavila.
 ?? ?? Več voznikov je pregloboko pogledalo v kozarec.
Več voznikov je pregloboko pogledalo v kozarec.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia