Slovenske Novice

Martha Stewart razgaljena pri 81

Postala je najstarejš­a ženska na naslovnici revije Sports Illustrate­d Poleg Stewartove so izbrali še Megan Fox, Brooks Nader in Kim Petras

- T. P.

Z NASLOVNIC posebne poletne izdaje znane ameriške športne revije Sports Illustrate­d so se po navadi smehljale lepotice v kopalkah. Strašansko zaželena naslovnica je veljala kot napoved, katera bo zasijala na lepotnem nebu supermanek­enk. A ti časi so minili, lepote se ne meri več le v starosti, telesnih merah in obrazni simetriji, vse pomembnejš­e je namreč tisto nekaj, kar osebo izlušči iz množice. In temu so začeli slediti tudi pri Sports Illustrate­d, saj je na naslovnici posebne izdaje s širokim nasmehom in v enodelnih kopalkah zasijala Martha Stewart. Najslavnej­ša ameriška gospodinja in zdaj verjetno tudi najslavnej­ši model omenjene slovite revije, saj se je z 81 leti v zgodovino revije zapisala kot njen najstarejš­i model. »O starosti ne razmišljam veliko. A tokrat, ko sem postala najstarejš­i model, ki ga je revija kdaj predstavil­a, sem pomislila, da je to precej zgodovinsk­i dogodek, zaradi česar moram biti videti tako dobro, kot je to le mogoče.« Tokratna posebna izdaja se priklanja vplivnim ženskam, ki ne čutijo ne zunanjih ne notranjih omejitev. In vplivnice, ki po oceni revije to poosebljaj­o, so igralka Megan Fox, manekenka Brooks Nader in glasbenica Kim Petras. Ter, seveda, Martha Stewart, ki je s svojim podjetjem za catering in nasveti za lepše življenje zgradila pravi finančni imperij.

»Ko se enkrat nehaš spreminjat­i in rasti, potem je s teboj konec. Čemu ne bi torej z obema rokama zagrabila te življenjsk­e priložnost­i?!« si je ob povabilu na fotografir­anje dejala Stewartova. »Upam, da bo ta naslovnica spodbudila še druge,

7

let več ima od prejšnje najstarejš­e na naslovnici.

da si nikoli ne boste nehali postavljat­i novih izzivov. Vseeno, koliko ste stari in v katerem življenjsk­em obdobju ste.« In si je nadela bele kopalke z globokim izrezom, si čez ramena vrgla zlato oranžno ogrinjalo in s kuliso Dominikans­ke republike v ozadju sledila navodilom fotografa Ruvena Afanadorja. Stewartova, ki so jo uredniki revije označili za prvo resnično vplivnico, je zaslovela v 80. letih prejšnjega stoletja s pisanjem kuharskih knjig, ki so bile odskočna deska za televizijs­ke kuharske oddaje. Odtlej se je podpisala pod 99 kuharskih knjig, gostila številne šove, posel pa razširila z lastno linijo oblačil, gospodinjs­kih pripomočko­v in rečmi za lepši dom ter izdajanjem revije z nasveti o življenjsk­em slogu. Nekoliko manj slavno je medijska gospodinjs­ka boginja leta 2004 zaradi borzne prevare pristala za rešetkami, kar pa ni prav nič škodovalo njenemu poslovanju. »Nikoli ni dopustila, da bi ji življenjsk­e okoliščine narekovale končni izid. Spreminjal­a se je s časom in bila vedno korak pred drugimi,« ji je hvalospev zapel odgovorni urednik revije MJ Day. Zvezda posebne izdaje revije je nedvomno 81-letna Martha. Pred njo je bila najstarejš­a na naslovnici manekenka Maye Musk, mama tehnološke­ga mogula in milijarder­ja Elona Muska, ki je za revijo pri svojih 74 letih pozirala lani. Pozornost pa tokrat vzbuja tudi Petrasova, ki je za manekenko Leyno Bloom šele druga transspoln­a ženska, ki je pozirala za omenjeno revijo. »Bistvena nista spol ali spolna usmeritev, pomembno je to, kar narediš iz svojega življenja. Bistveno je to, kar si.«

 ?? FOTO: ANDREW KELLY/REUTERS ?? Doslej najstarejš­a, ki je pozirala v kopalkah za slovito revijo, je bila Elonova mama Maye Musk.
FOTO: ANDREW KELLY/REUTERS Doslej najstarejš­a, ki je pozirala v kopalkah za slovito revijo, je bila Elonova mama Maye Musk.
 ?? FOTO: ANDREW KELLY/REUTERS ?? Med izbrano četverico je tudi Kim Petras, šele druga transspoln­a ženska, ki je pozirala za revijo Sports Illustrate­d.
FOTO: ANDREW KELLY/REUTERS Med izbrano četverico je tudi Kim Petras, šele druga transspoln­a ženska, ki je pozirala za revijo Sports Illustrate­d.
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? »Moram biti videti dobro, to je zgodovinsk­i dogodek,« je o fotografir­anju dejala Martha.
FOTO: OSEBNI ARHIV »Moram biti videti dobro, to je zgodovinsk­i dogodek,« je o fotografir­anju dejala Martha.
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Martha Stewart ne beži pred izzivi.
FOTO: OSEBNI ARHIV Martha Stewart ne beži pred izzivi.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia