Slovenske Novice

Niti jajc ne zna pripraviti

Plesalec in pevec Sebastian je kuhal za prijatelje, ki domov niso odšli lačni

- A. L. A. K.

Kako so ukinili oddajo

Nekaj dni kasneje je prispelo osebno pismo v ovojnici, v katerem je po besedah Areha zapisala, da bo vse ostalo brez sprememb, da bo naredila le deset intervjuje­v na leto in nič več ter da dobro ve, da njene oddaje ne bodo ukinili. »Novembra 2021 smo Programske­mu svetu predlagali ukinitev mesečne oddaje, v upanju, da bo Miša Molk posredoval­a nove ideje in predloge, kakšnega novega projekta se bo lotila. Žal nisem prejel niti enega samega predloga. Še več. Prihajala je v službo in ni praktično nič delala ter prejemala plačo z dodatki v višini 4800 evrov. Prejemala je celo dodatek za nočno delo (čeprav ponoči ni imela dela),« še razkriva Areh, ki pravi, da je jasno, da Molkova načrtno in zavestno laže. »Njeni motivi so mi neznani. Vse sestanke o oddaji Z Mišo je zabeležila tudi tajnica direktorja TV Slovenija. Resnično me žalosti, da glede na to, da sem Mišo Molk res cenil, da smo ji v nasprotju s preteklimi vodstvi RTV ponujali še več oddaj, se zdaj od TV Slovenija poslavlja z lažmi. Težko razumem, da se nekdo v starosti 69 let do zadnjega upira upokojitvi, kljub temu da mladi novinarji ne dobijo dela. V preteklost­i so se upokojile tudi druge velike zvezde TV Slovenija: od Janeza Čučka, Tomaža Terčka, Jureta Pengova in Mita Trefalta. Vse bomo imeli v lepem spominu. Vsi so odšli zadovoljno in ponosno. Nihče se na stara leta ni od ekranov poslovil z lažmi,« je zaključil Valentin Areh.

V PRVEM tednu kuharske oddaje Riba, raca, rak se je v vlogi kuharja in gostitelja preizkusil pevec Sebastian, ki je že pred začetkom izziva priznal, da ne zna skuhati niti jajc. »Kuhanje in Sebastian sploh ne gresta skupaj, Sebastian ne zna na žalost – pa na to nisem ponosen – narediti niti jajc, tako da sem zelo tehtno razmišljal, preden sem potrdil sodelovanj­e v oddaji. Zdaj sem zelo vesel, ker sem šel iz cone udobja in doživel nekaj novega. Tako se človek največ nauči,« je za izkušnjo hvaležen pevec in plesalec. V kuhinji se je očitno izkazal, čeprav so si Manja Stević,

Boštjan 6pack Čukur, Filip Flisar in Rebeka Dremelj na poti k njemu kupili sendviče, nato pa svojo odločitev krepko obžalovali, saj je Sebastian dokazal, da rek, kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje, zares drži. Sicer pa v Sebastiano­vi družini kuhalnico najpogoste­je vrti mama, čeprav pevec pohvali oba od staršev, da sta odlična kuharja. »Smo pa zelo samooskrbn­i, imamo svoj vrt in zelenjave sploh ne kupujemo,« še pove. Priznal je tudi, da ima nekaj prehranski­h omejitev, in sicer je intolerant­en na laktozo, poleg tega je vegetarija­nec.

 ?? FOTO: JOŽE SUHADOLNIK ?? Sporočilo ga je vrglo iz tira, dokler mu domačini niso razložili, da gre vendarle za pohvalo.
FOTO: JOŽE SUHADOLNIK Sporočilo ga je vrglo iz tira, dokler mu domačini niso razložili, da gre vendarle za pohvalo.
 ?? FOTO: PLANET TV ?? Sebastian se je v vseh zadnjih epizodah prikazoval kot izjemno nesposobne­ga v kuhinji.
FOTO: PLANET TV Sebastian se je v vseh zadnjih epizodah prikazoval kot izjemno nesposobne­ga v kuhinji.
 ?? FOTO: ČRT PIKSI ?? Miša Molk se po več kot 40 letih poslavlja od javne RTVS.
FOTO: ČRT PIKSI Miša Molk se po več kot 40 letih poslavlja od javne RTVS.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia