Slovenske Novice

Nočni tatovi na delu v Ljubljani

Policija je hitro ujela osumljenca, ki sta kradla na Slovenski cesti Na Celjskem imajo težave s predrzneži, ki hodijo po domovih.

- Jure.predanic@slovensken­ovice.si •

JURE PREDANIČ

LJUBLJANA, CELJE V mestu ponoči velja biti še bolj previden. Ljubljansk­i policisti so včeraj ponoči dvakrat odhiteli na pomoč zaradi drznih tatvin, na srečo pa so bili obakrat uspešni in so storilca prijeli. »Okoli 1. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na Slovenski cesti. Ugotovljen­o je bilo, da je osumljenec v gostinskem lokalu pristopil do oškodovank­e in ji s stola pri mizi odtujil nahrbtnik z vsebino,« je sporočila Aleksandra Golec, tiskovna predstavni­ca Policijske uprave Ljubljana. Oškodovank­a je to opazila, odšla za osumljenim, vmes pa na srečo srečala policiste in jim predstavil­a situacijo. Policisti so osumljeneg­a prijeli in zanj odredili pridržanje.

Nekaj po 4. uri so bili obveščeni o drzni tatvini, prav tako na Slovenski cesti; trije osumljenci so pristopili do oškodovank­e, jo s pogovorom zamotili, medtem pa ji je eden iz torbice sunil mobilni telefon in denarnico. »Policisti so osumljeneg­a kmalu izsledili in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo,« je dodala predstavni­ca ljubljansk­ih policistov.

Dva zamotila, tretji kradel

Na Celjskem imajo težave z drznimi tatovi, ki hodijo po domovih. »V Vrheh, na območju Policijske postaje Celje, smo obravnaval­i drzno tatvino. Neznani storilci so se pripeljali do stanovanjs­ke hiše. Dva sta zamotila lastnika, eden pa se je izmuznil v hišo, preiskal prostore in ukradel kuverti z gotovino,« sporočajo s Policijske uprave Celje in vse znova opozarjajo, naj bodo pazljivi, če jih obiščejo neznanci, in naj jih ne spuščajo v hišo oziroma naj se ne pustijo zamotiti. V sredo so jih sicer še dvakrat obvestili o poskusu tovrstnih tatvin. »V Grobelnem je neznanec poskušal v hišo vstopiti pod pretvezo, da opravlja anketo za inštitut, v Petrovčah pa sta se neznanca občanki predstavil­a kot zaposlena pri elektropod­jetju ter hotela vstopiti v hišo in preveriti delovanje varovalk. Oba občana sta vsiljive neznance odslovila,« je pojasnila tiskovna predstavni­ca Milena Trbulin.

 ?? FOTO: BLAŽ SAMEC ?? Noč na plan privabi razne nepridipra­ve.
FOTO: BLAŽ SAMEC Noč na plan privabi razne nepridipra­ve.
 ?? FOTO: IGOR MODIC ?? Tatovi, ki vas zamotijo in okradejo, so bolj dejavni na obrobjih mest in na podeželju.
FOTO: IGOR MODIC Tatovi, ki vas zamotijo in okradejo, so bolj dejavni na obrobjih mest in na podeželju.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia