Slovenske Novice

Albert Riera želel preveč

V 1. SNL danes Primorca za obstanek, v 2. SNL Štajerca za napredovan­je

- LJUBLJANA • GORAZD NEJEDLY

Še pred 36. krogom, zadnjim dejanjem sezone v 1. SNL, je že razkrita najbolj vznemirlji­va neznanka za novo sezono. Namesto s previsokim­i denarnimi zahtevami Španca Alberta Riere, ki bo zadnjič zeleno-bele vodil jutri proti Celju, bo trenerske vajeti slovenskeg­a državnega in pokalnega prvaka Olimpije prevzel Portugalec Joao Henriques. Ta je še pred ponedeljko­vo uradno potrditvij­o kluba svojo novo službo razkril na družabnih omrežjih. V tej sezoni je deloval le v prvi polovici sezone pri Maritimu, največ uspeha pa je imel 50-letni trener pri Santa Clari.

Prva od treh prvoligašk­ih neznank za sezono 2022/23 (kdo bo izpadel v 2. SNL) pa bo znana nocoj v Novi Gorici. V uvodni tekmi 36. kroga se bosta pomerila predzadnja Gorica in zadnji Tabor (20.15). Oba imata enako število točk (po 24), toda Goričani so od Sežancev boljši v medsebojni­h tekmah (3:1, 1:1, 1:0) in jim za 9. mesto zadostuje že neodločen izid.

Nekoč Steklar, zdaj Rogaška

Srečnejšeg­a iz primorskeg­a prvoligašk­ega derbija nato čakata še dve zahtevni tekmi dodatnih kvalifikac­ij, v katerih bo izzivalec drugouvršč­eni drugoligaš, Rogaška ali Aluminij. V prav tako razburljiv­em dvoboju za napredovan­je v 1. SNL bolje kaže Slatinčano­m, ki imajo dve točki naskoka pred Kidričani in boljši medsebojni izkupiček (0:1, 2:1). Za vrnitev v 1. SNL jim po 30 letih zadostuje že točka v Krškem. Sezona 1992/93 je bila zadnja v 1. SNL za takratni Steklar. V zadnjem krogu bo Aluminij gostoval v Novem mestu pri tretjeuvrš­čeni Krki. Obe tekmi bosta danes ob 16.30.

 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Portugalec Joao Henriques bo na Olimpijine­m trenerskem stolčku nasledil Alberta Riero.
FOTO: FACEBOOK Portugalec Joao Henriques bo na Olimpijine­m trenerskem stolčku nasledil Alberta Riero.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia