Slovenske Novice

Družili se bodo na Jurijevem trgu

Prebivalci Tabora navdušeni nad novo pridobitvi­jo Za posebne dogodke in vsakodnevn­i živžav

- •

TABOR V Taboru so ob občinskem prazniku slovesno predali namenu Jurijev trg, ki so ga začeli graditi lani, dokončali pa letos. Tako je postal osrednji prireditve­ni prostor v kraju, investicij­o pa je delno financiral Evropski sklad za regionalni razvoj. Projekt, katerega skupna vrednost je približno 247.000 evrov, je poleg izgradnje trga in parkirišč vključeval tudi zasaditev dreves, postavitev pitnika, kozolca in makete Tabora, ki si jo obiskovalc­i lahko ogledajo pod steklenim pokrovom. Posebno skrb so namenili postavitvi urbane opreme, med katero izstopa t. i. pametna klopca z informacij­sko točko. Ta omogoča ogled lokalnih in turistični­h vsebin Spodnje Savinjske doline na digitalnem zaslonu, prav tako si posameznik lahko napolni mobilni telefon ali preveri delovanje električne­ga kolesa.

Zrcalo Spodnje Savinjske doline

Slovesna prireditev, ki so jo na začetku malce zmotile dežne kaplje, se je začela s kulturnim programom učencev POŠ Tabor pod mentorskim vodstvom Simone Jan. Zbrane je pozdravila moderatork­a prireditve Ksenije Kovče ter pred mikrofon povabila župana Marka Semprimožn­ika, ki je nagovoru krajanom in gostom povedal: »Veseli me, da smo se zbrali na tem lepem prostoru v središču kraja, da slovesno predamo namenu to pomembno pridobitev. Ureditev tega našega skupnega ambienta za vsakodnevn­i živžav kot tudi za posebne priložnost­i, kot je današnja, je v glavah dolgo tlela kot ideja, se razvijala in nas s sodelovanj­em in posluhom mnogo udeležence­v pripeljala do dejanske uresničitv­e. Z ureditvijo Jurijevega trga Tabor ne pridobiva zgolj mesta za srečevanje in druženje, ampak z njim odražamo identiteto celotne Spodnje Savinjske doline, ki se izkazuje skozi sedem vrednot: srčnost, trajnost, zavezanost tradiciji, inovativno­st, raznolikos­t pokrajine in aktivnosti, dostopnost in varnost.«

Župan se je v nadaljevan­ju zahvalil občinskemu svetu minule in zdajšnje sestave, sodelavcem v občinski upravi, arhitektu in vodji projekta mag. Blažu Birku, predstavni­kom podjetja Tegar, ki je bil izvajalec projekta, nadzorniku Roku Presečniku, predstavni­koma podjetja GHC Projekt, predstavni­cam Zavoda za varstvo kulturne dediščine, predstavni­kom Razvojne agencije Savinja, domači župniji, župniku Martinu Cirarju in duhovnemu pomočniku dr. Alojzu Pirnatu, župnijskem­u pastoralne­mu svetu, Škofiji Celje, Romanu Brglezu, Vinku Kosu, Marjanu Žilniku in Janiju Basletu ter vsem drugim neimenovan­im, ki so kakor koli pomagali pri uresničitv­i. Novo pridobitev je blagoslovi­l župnik Cirar, župan Semprimožn­ik pa je skupaj s Petrom Cestnikom, članom Gospodarsk­ega sveta Župnije sv. Jurij, slavnostno prerezal trak. Uradni del so tako sklenili, vajeti v roke pa so prevzeli članice in člani orkestra Moonllight s Francijem Podbrežnik­om na čelu, ki so poskrbeli za pravo glasbeno zabavo. Svoje pa je k prireditvi ob zaključku koncerta pridalo tudi kulinaričn­o razvajanje, za katero so poskrbele članice Društva žena in deklet Občine Tabor. DARKO NARAGLAV

Posebno skrb so namenili postavitvi urbane opreme.

 ?? ?? Blagoslovi­l ga je župnik Martin Cirar.
Blagoslovi­l ga je župnik Martin Cirar.
 ?? FOTOGRAFIJ­E: DARKO NARAGLAV ?? Udeleženci prireditve z županom in gosti na ploščadi trga, na katerem je tudi župnijska cerkev sv. Jurija.
FOTOGRAFIJ­E: DARKO NARAGLAV Udeleženci prireditve z županom in gosti na ploščadi trga, na katerem je tudi župnijska cerkev sv. Jurija.
 ?? ?? Trak sta slovesno prerezala Peter Cestnik in župan Marko Semprimožn­ik, desno.
Trak sta slovesno prerezala Peter Cestnik in župan Marko Semprimožn­ik, desno.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia