Slovenske Novice

Courtney Love je novinarja zagrabila za mednožje

Frank Elaridi želi odpreti debato o dvojnih standardih pri spolnem nadlegovan­ju Mu je pevka želela dati spomin, s katerim bi se hvalil pred prijatelji?

- T. P.

V ZAČETKU MESECA je ameriški igralec Matthew Lawrence razkril, da je izgubil vlogo v Marvelovem filmu, ker se v hotelski sobi ni želel sleči pred režiserjem oskarjevce­m in mu dopustiti še česa drugega. S tem priznanjem je želel izpostavit­i, da se, ko beseda nanese na spolno nadlegovan­je, govori le o ženskah kot žrtvah, medtem ko se pozablja, da so tarče spolnih plenilcev lahko tudi moški.

Zdaj je o dvojnih standardih spregovori­l še emmyjev nagrajenec, novinar Frank Elaridi, ki ga je pred leti za mednožje zagrabila rockerica Courtney Love. Tega doslej še nikoli ni javno povedal. A tudi zdaj se ni oglasil, ker bi Courtney želel spraviti v težave ali jo neprimerne­ga dotikanja obtožiti po sodni poti, »rad bi le načel debato, zakaj obstajajo ti dvojni standardi med moškimi in ženskami«.

Bilo je pred kakšnim desetletje­m. Frank, ki je s 24 leti tedaj delal za pogovorno oddajo Nightline, se je na glasbeni festival Coachella odpravil z nalogo, da od vdove Kurta Cobaina dobi intervju. Uspelo se mu je dogovoriti za pogovor na zabavi po koncertu. Sprva je vse potekalo normalno, potem pa ga je Courtney povabila, da se z njo in njenimi glasbenimi kolegi še malce podruži. »Strinjal sem se. Skupaj sva se tudi fotografir­ala, a ko je bila fotka narejena, me je zagrabila za mednožje. In zagrabila je močno!« Bil je povsem šokiran, saj tega ni pričakoval, čeprav je bila znana kot divja rockerica.

Ko danes razmišlja za nazaj, je Frank prepričan, da zvezdnica ni pretipala njegovih mod, ker bi se želela naslajati ali bi v tem našla spolno zadovoljit­ev. »Ko sem se z njo pogovarjal, je je bila sama prijaznost. Iskreno mislim, da je zgolj igrala vlogo rock zvezde. Verjetno si je celo mislila, da mi je s tem podarila spominček in nepozabno fotografij­o, s katero se bom lahko hvalil pred prijatelji,« pravi Frank, prepričan, da ni spolna plenilka. »O njej sem vedno razmišljal kot o pravi rockerski zvezdnici. To seveda ne opravičuje njenega vedenja. A morda bi se vseeno morali več pogovarjat­i o tem, čemu to v naših mislih ni tolikšna težava, kot če bi bile vloge obrnjene in bi moški zagrabil žensko.« Ob tem je dodal, da se ob njej ni počutil, kot da nanj preži nevarnost: »Morda tudi zato dvojni standardi.«

»

O njej sem vedno razmišljal kot o rock zvezdi, čeprav to seveda ne opravičuje njenega vedenja.

 ?? FOTO: JULIEN REYNAUD/ABACA/INSTARIMAG­ES.COM/COVER IMAGES ?? Oseminpetd­esetletnic­i ne želi nakopati težav, le načeti debato.
FOTO: JULIEN REYNAUD/ABACA/INSTARIMAG­ES.COM/COVER IMAGES Oseminpetd­esetletnic­i ne želi nakopati težav, le načeti debato.
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Frank je prepričan, da je bila njena poteza le zvezdniška poza.
FOTO: OSEBNI ARHIV Frank je prepričan, da je bila njena poteza le zvezdniška poza.
 ?? ?? Matthewa Lawrencea, ki je zaslovel v Očku v krilu (levo), skeli, da se o moških žrtvah spolnega nadlegovan­ja skoraj ne govori.
Matthewa Lawrencea, ki je zaslovel v Očku v krilu (levo), skeli, da se o moških žrtvah spolnega nadlegovan­ja skoraj ne govori.
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Je Courtney zgolj želela upravičiti svoj sloves divje rockerice?
FOTO: SHUTTERSTO­CK Je Courtney zgolj želela upravičiti svoj sloves divje rockerice?

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia