Slovenske Novice

Teden z Luno

-

Ponedeljek, 22. 5.

Luna v mirnem raku nam bo dala občutek, da se vse sestavlja. Njeni pozitivni aspekti ravno tako nakazujejo, da bo vse teklo v skladu z našimi željami. Sekstil Sonca in Marsa nas bo naredil bolj podjetne, drzne, tekmovalne, dvignil raven naše volje in okrepil odločnost.

Torek, 23. 5.

Luna bo aktivirala bližajoči se kvadrat Venere in Kirona, tako smo na čustveni ravni lahko prizadeti, se odpirajo srčne rane. Hkrati se na nebu sestavi kvadrat Marsa in Jupitra, ki bo nekatere spodbudil, da bodo šli prek meja drugih, objestno, nepošteno grabili in brez občutka uveljavili svoj prav. Čeprav nas aspekt lahko spodbudi v akcijo, delo, šport, znamo pretiravat­i. Iščimo ravnotežje, bodimo pošteni, pa nam ne bo hudega.

Sreda, 24. 5.

Luna bo prestopila v kreativneg­a leva, a sprva obujala napetosti T-kvadrata, v katerega je vpet Mars, tako bomo svojo voljo dosegali s preveliko silo, lahko vidimo kako svojo senco, objestnost, napadalnos­t. Modro je izkoristit­i napeto energijo kot poriv za delo in spremembe. Ker se sestavlja kvadrat Venere in Kirona, bo nekompromi­snost, nepoštenos­t nekaterih prizadela druge. Ranjenim svetujem umik, da rano predelate v sebi. Začutite bolečino, s tem ste si omogočili zdravljenj­e.

Četrtek, 25. 5.

Dopoldne smo lahko še nemirni, nato bomo lažje izživeli pozitivne lastnosti Lune v levu, kot so igrivost, ustvarjaln­ost, radost. Iskanje ravnotežja med delom in zabavo je nujno. Sprostiti se, nasmejati, plesati, peti, skakati, biti kot otrok v radosti bivanja zdravi naše telo, nas sprošča, da bomo pozneje spet lahko kot pridne čebelice.

Petek, 26. 5.

Tokrat bo petek še bolj kot po navadi dan za zabavo, ne le ker Luna v levu kliče po veselju, tudi Venera v sekstilu z Uranom si želi plesa, druženja, vznemirjen­ja. Dovolimo si odklop. Pri alkoholu pazimo, ker bo Mars v kvadratu z luninimi vozli, tako bosta alkohol in vožnja še bolj nevarna.

Sobota, 27. 5.

Vikend zna biti spet bolj hladen, ne le po vremenu, ampak tudi notranjih občutkih. Biti znamo obremenjen­i, utrujeni, dvomiti o svojih sposobnost­ih. Luna v devici nas bo naredila delavne, natančne, ozemljene, kritične. Če bo v nas preveč skrbi, poiščimo sprostitev v naravi. Popravimo okrog hiše, delajmo na vrtu ali pojdimo na sprehod.

Nedelja, 28. 5.

Kvadrat Sonca in Saturna po navadi ohladi vreme in obremeni, utrudi nas. Luna v devici spodbuja, da analiziram­o, premislimo, predelamo, a med tem najverjetn­eje ne bomo pri miru. Ali bomo pospravlja­li dom ali predeloval­i na sprehodu.

 ?? ?? MIHAELA MALEČKAR
MIHAELA MALEČKAR

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia