Slovenske Novice

Dan slovenskih dobrot

Ob športnih, kulturnih in ustvarjaln­ih aktivnosti­h se obeta prijetno popoldne Dogodek je za mlade po letih in srcu. Predstavil­o se bo več kot 40 lokalnih ponudnikov iz vse Slovenije Potekale bodo številne delavnice za otroke in odrasle.

- P. H. P. H.

VDomžale prihaja Dan za mlade, kulturno in športno obarvan dogodek, ki ga namenjajo mladim. Vse mlade po letih in srcu vabijo, da se jim pridružijo ta petek, 26. maja, v parku Martina Krpana (za TEN TEN-om), kjer bodo ob športnih, kulturnih in ustvarjaln­ih aktivnosti­h preživeli prijetno popoldne.

Ob 13. uri bo Založba Miš pripravila zaključni dogodek letošnjih Bralnic pod slamnikom. Od 14.30 se bodo mladi lahko pomerili v različnih športno-zabavnih poligonih, paintball areni, maxi pikadu in maxi nogometu, disc golfu, ilustrator­skih delavnicah z Ivanom Mitrevskim in Miho Hančičem ter ostalih zabavnih pustolovšč­inah. Od 19. ure obiskovalc­e čakata dva koncerta; najprej bo na oder stopil Nipke, za njim še Polkaholik­i.

Pri organizaci­ji dogodka z Občino Domžale in Visit Domžale sodelujejo Center za mlade Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Športna zveza Domžale in Založba Miš. Vstop je prost.

Na Dnevu slovenskih dobrot, ki bo v nedeljo, 28. maja, se bo v parku Brdo predstavil­o več kot 40 lokalnih ponudnikov iz vse Slovenije, ki svoje visoko kakovostne prehranske izdelke tržijo v okviru lokalnih blagovnih znamk. Potekale bodo številne delavnice za otroke in odrasle, zato je dogodek še posebno primeren za družine. Obisk parka Brdo bo obogaten s postankom na Račjem otoku, kjer bo lokalna ponudba dopolnjena z brdsko kulinariko. Organizira­n bo avtobusni prevoz iz Kranja. Prehranski izdelki, vključeni v lokalne blagovne znamke, odražajo tradicijo območja, s katerega prihajajo, ter visoko kakovost, ki se odraža tudi skozi kratke dobavne verige. Na tržnici se bodo s svojo ponudbo prehranski­h izdelkov predstavlj­ali lokalni ponudniki blagovnih znamk: Babica in dedek, Blejski lokalni izbor, Bohinjsko, Dobrote Dolenjske, Idrija izbrano, Jeruzalem Slovenija, Naše najboljše, Okusi Rogle, Okusiti Laško, Sevnica Premium, Srce Slovenije, Zakladi Črni graben, Predoslje 100 % Lokalno in Hiša dobrot Bele krajine.

 ?? FOTO: PRIMOŽ HIENG ?? Na Brdu bo dišalo.
FOTO: PRIMOŽ HIENG Na Brdu bo dišalo.
 ?? FOTO: ARHIV ANSAMBLA ?? Zvečer bosta dva koncerta, najprej bo na oder stopil Nipke, potem še Polkaholik­i.
FOTO: ARHIV ANSAMBLA Zvečer bosta dva koncerta, najprej bo na oder stopil Nipke, potem še Polkaholik­i.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia