Slovenske Novice

Suzano naj bi imel zelo rad, a jo je zabodel

Sojenje zobozdravn­iku končano Partnerico zabodel z nožem za črtice

- •

CELJE »Vse se je zgodilo v eni sekundi, v glavi pa mi je takrat rojilo milijon misli,« so besede, s katerimi je Ivan Rajević, zobozdravn­ik iz Laškega, končal zagovor na celjskem sodišču, kjer mu sodijo zaradi poskusa umora 7. januarja lani v zgodnjih jutranjih oziroma še nočnih urah. Takrat je z 12-centimetrs­kim nožem zabodel partnerico Suzano Mihajlovsk­i, ji poškodoval prsni koš ter prebodel jetra in desno ledvico.

V celjski bolnišnici so jo nemudoma operirali, če je ne bi, bi lahko izkrvavela. Tako je na sodišču povedala tudi izvedenka sodne medicine Simona Šramek Zatler. Tožilstvo je zoper Rajevića spisalo obtožnico, v njej pa mu je očitalo poskus umora, za kar je zagrožena kazen od 15 do 30 let. Dodatna oteževalna okoliščina za Rajevića je to, da je v preteklost­i že zagrešil kaznivo dejanje poskusa uboja nekdanje žene, zaradi česar je bil, po priznanju krivde, obsojen na štiriletno zaporno kazen. To je nekaj mesecev prej, ko se je zapletel v novo kaznivo dejanje, tudi odslužil. Rajević tokrat krivde po obtožnici ni priznal, vseskozi je ponavljal, da ne more priznati nečesa, česar ni nameraval storiti, zagovor pa je podal šele tik pred koncem kazenskega postopka, v katerem je sodišče zaslišalo oškodovank­o in številne priče ter pridobilo izvedenska mnenja različnih strok.

Zbežal pred policijo

Rajević je na obravnavah aktivno sodeloval, nekaterim izvedencem je tudi sam zastavljal vprašanja. Včeraj je vendarle spregovori­l tudi sam. Podrobno je opisal, kako sta z oškodovank­o preživela dan prej in kaj se je dogajalo do skoraj usodnega trenutka. Dejal je, da sta bila oba slabe volje, ker naj bi končala zvezo. A se kar nista mogla ločiti, zato sta se pogovarjal­a pozno v noč, ob tem pa uživala tudi prepovedan­e substance, konkretno kokain. »Situacija je bila zelo komplicira­na zaradi najinih medsebojni­h zamer, ki niso imele realnega temelja. Hotela sva stran drug od drugega, obenem pa sem jaz imel Suzano ekstremno rad in jo imam še danes,« je dejal Rajević. In nadaljeval, da se je pogovor sprevrgel v spor in medsebojno poniževanj­e. Ko je že hotel oditi, pa mu je Suzana rekla, da je »pička«, če bo šel, a tudi, če ne bo naredil niče

Ko me je v nekem trenutku hudo ponižala, sem v afektu storil, kar sem storil.

sar. »Jaz sem v rokah ves ta čas držal nož, s katerim sem poprej delal črtice. Ko me je v nekem trenutku hudo ponižala, sem v afektu storil, kar sem storil. A mi je bilo v trenutku tudi takoj žal,« je dejal Rajević. In dodal, da ga je zagrabila panika, saj je vedel, da bo oškodovank­in brat poklical policijo. »Ko slišim besedo policija, pa avtomatičn­o zbežim,« je še dejal. In s tem priznal, da je zapustil kraj kaznivega dejanja, preden so prišli policisti in reševalci.

Ti so najprej pomagali oškodovank­i, v nadaljevan­ju pa so se lotili iskanja Rajevića. V poznih popoldansk­ih urah istega dne so ga našli v enem od celjskih lokalov, kjer se je mirno predal. V zagovoru je še povedal, da je bil v hudi čustveni stiski. »Na dogodek so vplivale moja osebnost in impulzivno­st, tudi odvisnost. Bil sem zmanjšano prišteven, kot so pravilno zapisali izvedenci,« je še dejal Rajević. In ponovil, da si življenja brez Suzane, ne glede na to, v kakšnih odnosih sta, ne predstavlj­a. Kakšno kazen bo zanj predlagala tožilka, bo znano v torek, ko bo zelo verjetno razglašena tudi sodba. MOJCA MAROT

 ?? FOTO: MOJCA MAROT ?? Ivan Rajević je na sodišču opisal, kaj se je dogajalo usodne noči, ko je z nožem zabodel Suzano Mihajlovsk­i, ki jo ima – kot pravi – še vedno neizmerno rad.
FOTO: MOJCA MAROT Ivan Rajević je na sodišču opisal, kaj se je dogajalo usodne noči, ko je z nožem zabodel Suzano Mihajlovsk­i, ki jo ima – kot pravi – še vedno neizmerno rad.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia