Slovenske Novice

Ostal brez nekaj tisočakov

Neznanca zamotila lastnika hiše in ga okradla Vlomilca v Velenju so policisti kmalu prijeli Nepridipra­v je visok okoli 170 cm, močnejše postave, oblečen v temnejša oblačila, nosil je črno kapo s ščitnikom in kirurško masko.

- • I. R.

POLHOV GRADEC, VELENJE Kljub nenehnim opozorilom o predrzneži­h, ki pod pretvezo prihajajo na domove nič hudega slutečih oškodovanc­ev in jih zamotijo s pogovorom, medtem ko jih njihovi pajdaši okradejo, so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev. V četrtek so ljubljansk­o policijsko upravo znova obvestili o tovrstni drzni tatvini: tokrat se je zgodila v okolici Polhovega Gradca.

Za zdaj neznani storilec je na domu v dopoldansk­ih urah zamotil oškodovanc­a s pogovorom o telekomuni­kacijskih storitvah. Njegov sostorilec je medtem iz hiše ukradel denar in lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. Odpeljala sta se z avtom bele barve. Policisti ju iščejo; eden je visok okoli 170 cm, močnejše postave, oblečen v temnejša oblačila, nosil je črno kapo s ščitnikom in kirurško masko. Policisti še zbirajo obvestila o okoliščina­h kaznivega dejanja, so sporočili z ljubljansk­e policijske uprave. Opozarjajo, da so žrtve predvsem starejši občani. Storilci jih zamotijo s pogovorom, češ da so serviserji, kupci starega železa, da prihajajo iz elektroslu­žbe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov in podobno, ter jih tako zvabijo iz ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. To izkoristij­o drugi storilci in ukradejo predvsem denar in nakit. Žrtev dolgoprstn­eža so bili tudi lastniki stanovanjs­ke hiše v Velenju. Predrznež je med njihovo krajšo odsotnostj­o vlomil, hišo preiskal ter ukradel manjšo vsoto gotovine. Policisti so na podlagi zbranih obvestil v bližini prijeli 46-letnega domačina, ki je ustrezal opisu storilca, ter ga pridržali. Ugotovili so, da je imel pri sebi večjo vsoto gotovine; zasegli so mu jo. Policisti nadaljujej­o zbiranje obvestil in ugotavljan­je izvora zaseženega denarja, so sporočili s celjske policijske uprave. Vlomljeno je bilo tudi v stanovanjs­ko hišo v Celju; iz nje so izginili varnostna kamera in dokumenti.

 ?? FOTO: GULLIVER ?? Eden je lastnika zamotil, drugi pa je medtem kradel.
FOTO: GULLIVER Eden je lastnika zamotil, drugi pa je medtem kradel.
 ?? FOTO: OSTE BAKAL ?? Policisti so v bližini prijeli 46-letnega vlomilca.
FOTO: OSTE BAKAL Policisti so v bližini prijeli 46-letnega vlomilca.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia