Slovenske Novice

Krka vsako leto obdari tudi upokojence

Priznanja namenijo vsem, ki prispevajo k rasti podjetja Številni so bili v njem zaposleni vse življenje

- • S. N.

OTOČEC Tradiciona­lni Dan Krkinih priznanj vsakič znova dokazuje, da krkašice in krkaše po vsem svetu, ne glede na jezik ali državo, združujejo skupno poslanstvo in vrednote. Tudi letos so se zahvalili vsem, ki so s pripadnost­jo podjetju, predanim delom in inovativno­stjo prispevali h Krkinim dosežkom. Plakete so slovesno podelili letošnjim jubilantom, naj sodelavcem in naj vodjem ter sodelavcem, ki so se posebno izkazali na področju inovativne dejavnosti. Podelili so tudi dve najvišji Krkini priznanji. Nagrado mag. Borisa Andrijanič­a za izjemne dosežke sta prejeli direktoric­a marketinga mag. Elizabeta Suhadolc in direktoric­a upravljanj­a kakovosti dr. Mateja Vrečer.

»V Krki že od nekdaj poudarjamo močno kulturo skupnih vrednot. Kljub različnim generacija­m smo jo znali vedno uporabiti v skupno dobro in rast Krke,« je med drugim poudaril predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, ki je na osrednji slovesnost­i na Otočcu čestital vsem letošnjim prejemniko­m Krkinih priznanj in jim izrazil priznanje za njihov prispevek h Krkinemu razvoju. Skoraj 13.000 zaposlenih je danes razpršenih v 49 podjetjih in predstavni­štvih na različnih koncih sveta. Generacije inovativni­h in ustvarjaln­ih zaposlenih so Krki omogočile, da je v 69 letih zrasla v eno največjih in najuspešne­jših generičnih farmacevts­kih podjetij. Letos svoj delovni jubilej v skupini Krka praznuje 675 zaposlenih. Od tega jih v skupini Krka 396 dela 10 let, 100 jih je zaposlenih 20 let, 54 jih je Krki zvestih 30 let, 26 jih dela že 35 let, 99 pa 40 let.

Najuspešne­jši sodelavci in vodje

Pripadnost zaposlenih in pozitivno vzdušje v Krki krepijo tudi z izbori najuspešne­jših sodelavcev in vodij v letu. Na razpis, ki so ga objavili v organizaci­jskih enotah, je prispelo 849 predlogov, in sicer 616 za naj sodelavce in 233 za naj vodje. Komisije so v skladu s pravili na ravni organizaci­jskih enot izbrale 47 naj sodelavcev in 18 naj vodij, na ravni skupine Krka pa 10 naj sodelavcev in 5 naj vodij.

Podelili so tudi nagrade za inovativno dejavnost. Zaposleni s svojimi predlogi veliko prispevajo k zmanjšanju stroškov in izboljšanj­u delovnih procesov. Zato

delovni jubilej v skupini Krka.

poleg nagrad, ki jih prejmejo predlagate­lji za vsak inovativni predlog, in nagrad za izboljšave, ki temeljijo na izračunane­m in ocenjenem prihranku, uvajajo tudi druge oblike spodbud. Tako so tudi letos na Dnevu Krkinih priznanj podelili posebne nagrade, in sicer najboljšem­u predlagate­lju, predlagate­ljem za najboljšo inovativno izboljšavo in za najboljše inovativne rešitve. Na srečanju Krkinih upokojence­v so se te dni zahvalili 105 zaposlenim, ki so se upokojili v letu 2022. Številni so bili v Krki zaposleni vso delovno dobo. Sicer pa srečanja niso edina vez upokojence­v s Krko. Sodelujejo v internem glasilu Utrip, v katerem pišejo o delovanju Društva upokojence­v Krke, predstavlj­ajo upokojence in objavljajo druge informacij­e. Krka jim je dala na voljo društvene prostore in jim pomaga tudi sicer.

Vsi Krkini upokojenci tradiciona­lno prejmejo priložnost­no novoletno darilo in novoletno nakazilo v višini 150 evrov neto. Tudi po upokojitvi lahko izkoristij­o ugodnosti ob letovanju v Krkinih počitniški­h zmogljivos­tih na morju, v hribih in Termah Krka.

Prav tako se lahko udeležujej­o vsakoteden­ske rekreacije, korektivne gimnastike in drugih dejavnosti v Trim klubu Krka.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: TADEJ MAJHENIČ ?? Snidenje Krkinih upokojence­v je vselej veselo.
FOTOGRAFIJ­E: TADEJ MAJHENIČ Snidenje Krkinih upokojence­v je vselej veselo.
 ?? ?? Pozitivno vzdušje krepijo tudi z izbori najuspešne­jših sodelavcev.
Pozitivno vzdušje krepijo tudi z izbori najuspešne­jših sodelavcev.
 ?? ?? Zaposleni s svojimi predlogi prispevajo tudi k izboljšanj­u delovnih procesov.
Zaposleni s svojimi predlogi prispevajo tudi k izboljšanj­u delovnih procesov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia