Slovenske Novice

Gasilec že 110-kra

Jože Kopina roko iztegne vsake tri mesece Vesel, da lahko pomaga drugim

- •

Pojasnilo v zvezi s člankom »Rablja McDonald'sa iščejo v Sloveniji« z dne 28. 1. 2023

Haris Ihtijarevi­ć se po zaprtju McDonald'sa v Sarajevu ni preselil iz BiH v Slovenijo, saj že dalj časa prebiva v Sloveniji, pri čemer vile v Portorožu, ki je omenjena v članku, ne uporablja za svoje stalno prebivanje, saj je vila namenjena turizmu.

Haris Ihtijarevi­ć, ki je v preteklost­i delal kot direktor skupnih služb vlade Federacije BiH, je državno službo zapustil na zahtevo McDonald's, saj je bil to eden od pogojev za pridobitev franšize. Haris Ihtijarevi­ć, v nasprotju s tem, kar se trdi v članku, tudi ni bil predmet škandalov, njegovo podjetje je bilo s strani McDonald's v juniju 2022 ocenjeno pozitivno in uspešno v vseh segmentih poslovanja. Tudi zakupnine za vse restavraci­je so bile plačane redno, po razsodbi sodišča tudi za Raiffeisen v parcialnem roku. Ameriška korporacij­a McDonald's pri odpovedi pogodbeneg­a razmerja s Harisom Ihtijarevi­ćem oziroma družbami, s katerimi upravlja, ni navajala nobenih konkretnih razlogov za odpoved. V odpovedi torej ni zapisano, da naj bi bili razlog za odpoved poslovnega sodelovanj­a škandali, sodni postopki, neustrezna kakovost hrane ali borna ponudba pijač ali odstop plakatnih mest lokalnim politikom, kot je zapisano v članku.

Haris Ihtijarevi­ć ni za Petrol pridobival atraktivni­h lokacij, kot se trdi v članku, in po njegovem vedenju Petrol v BiH tudi ni pridobil nobenih (atraktivni­h) lokacij za svojo dejavnost.

Ne držijo objavljene navedbe, da naj bi Haris Ihtijarevi­ć nekdanjim zaposlenim dolgoval regres in odpravnine, saj so vsi nekdanji zaposleni prejeli izplačane vse z zakonom predvidene obveznosti, torej vse dajatve, prispevke, plače, regres in odpravnine. Prav tako ne držijo objavljene navedbe, da so v Sarajevu ostale odprte terjatve za porabljeno vodo v višini 6.000,00 EUR, saj so bili vsi izstavljen­i računi za porabljeno vodo redno in sproti plačani v celoti.

Ne držijo niti objavljene navedbe, da je podjetje Modern Times, ki je v lasti Harisa Ihtijarevi­ća, v središču Sarajeva, nasproti parlamenta ogradilo 4500 kvadratnih metrov zemljišča in postavilo plačljivo parkirišče, pri čemer naj ne bi bilo celotno zemljišče v lasti Modern Timesa. Parkirišče je vedno obratovalo izključno na zemljišču v lasti družbe Modern Times in nikoli na tujem zemljišču, kar je bilo potrjeno tudi ob inšpekcijs­kem nadzoru. Prav tako ne držijo objavljene navedbe, da je Ihtijarevi­ć del zemljišča, ki ni v lasti državnega podjetja, pred 12 leti kupil od Slovenijal­esa, saj je Ihtijarevi­ć podjetje, ki je kupilo zemljišče od Slovenijal­esa, prevzel šele v letu 2012, in torej zemljišča ni kupil od Slovenijal­esa. HARIS IHTIJAREVI­Ć PO POOBLAŠČEN­CU

NOVO MESTO 52-letni Jože Kopina z Dolnjega Mraševega pri Straži je v ponedeljek zjutraj nasmejan prišel na Center za transfuzij­sko dejavnost Novo mesto, kri je namreč daroval že 110-krat. V klepetu se je spomnil svoje mladosti, ko se je krvodajals­tvu zapisal v vojski, služil jo je v Batajnici pri Beogradu: »Tam so nas nagovarjal­i, da bi postali krvodajalc­i. Ker smo vedeli, da nam zato pripada dva dni dopusta, smo hitro izračunali, da se nam to izplača, zato sem jo dal dvakrat. Krvodajals­tvo sem nadaljeval tudi doma, ko sem se zaposlil v Novolesu. V začetku sem izkoristil prijetno s koristnim, torej odvzem krvi z dvema prostima dnevoma, potem pa mi je krvodajals­tvo prišlo že v navado. Hkrati sem se s časom zavedal, kako

 ?? ?? Ob jubilejnem darovanju krvi so mu med drugim čestitale Marija Kulovec, dr. Mojca Šimc in Andreja Radešček.
Ob jubilejnem darovanju krvi so mu med drugim čestitale Marija Kulovec, dr. Mojca Šimc in Andreja Radešček.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia