Slovenske Novice

Pešec v smrtni nevarnosti

Nepravilno je prečkal cesto, zbil ga je avtomobil Še več hujših nesreč

- JU. P.

Z reševalnim vozilom so pešca odpeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo.

LJUBLJANA Minuli konec tedna so se zgodile številne nesreče, tudi več hujših. O nekaterih smo že poročali v včerajšnji številki, včeraj pa so policisti sporočili podrobnost­i še nekaterih drugih. Tako se je v nedeljo nekaj pred 9. uro na cesti v naselju Breg pri Zagradcu zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec, ker je slednji nepravilno prečkal vozišče. »Pri tem se je pešec huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujej­o zbiranje obvestil o vseh okoliščina­h dogodka,« je sporočil Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavni­k Policijske uprave Ljubljana.

Počilo je tudi okoli 23.30 na Dunajski cesti v Ljubljani. Tam je voznik avta pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je huje poškodoval potnik v vozilu povzročite­lja. »Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujej­o zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitva­h bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,« je dodal Tomaževic.

Pijana kolesarka

S Policijske uprave Maribor so poročali o treh hudih nesrečah. Na območju Bresternic­e je v nedeljo popoldne med vožnjo padel 44-letni kolesar ter trčil v varnostno ograjo. Huje poškodovan­ega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zvečer se je s kolesom v Račah huje poškodoval­a še 59-letna ženska, ki je pri zaviranju padla prek kolesa. Preizkus je pokazal, da je vozila pijana, in sicer so ji izmerili 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Okoli 18. ure so policisti odhiteli tudi na kraj prometne nesreče v Ormož, kjer se je voznik traktorja vključeval na lokalno cesto in zapeljal čez vozišče v trenutku, ko je tja pripeljal 52-letni voznik motornega kolesa z 48-letno sopotnico. Začel je zavirati, pri čemer sta padla v obcestni jarek. »Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana bolnišnico, voznik se je lažje poškodoval, sopotnica pa huje,« je sporočila tiskovna predstavni­ca Anita Kovačič Čelofiga.

V soboto ob 15. uri je pri Obrovu 61-letna voznica osebnega avtomobila, državljank­a Hrvaške, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala z vozišča in trčila v drevo. Pri tem se je huje poškodoval njen 65-letni sopotnik. Ovadili jo bodo zaradi kaznivega dejanja povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti, sporočajo s PU Koper.

 ?? FOTO: LEON VIDIC ?? Za njegovo življenje se borijo.
FOTO: LEON VIDIC Za njegovo življenje se borijo.
 ?? FOTO: JOŽE POJBIČ ?? Večkrat so posredoval­i.
FOTO: JOŽE POJBIČ Večkrat so posredoval­i.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia