Slovenske Novice

Otrok je po nesreči umrl

Policisti sporočili tragično vest, da so bile poškodbe za mladega pešca usodne

- JU. P.

LJUBLJANA • Že včeraj smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo nekaj pred 9. uro na cesti v naselju Breg pri Zagradcu in po kateri je bil pešec v smrtni nevarnosti. Spomnimo, nesreča se je zgodila, ker je pešec nepravilno prečkal vozišče. »Pri tem se je pešec huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo,« je sporočil Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavni­k Policijske uprave Ljubljana. Včeraj je dopolnil sporočilo s tragično vestjo, da je pešec, in sicer otrok, zaradi poškodb umrl. »Policisti nadaljujej­o zbiranje obvestil o vseh okoliščina­h dogodka, o ugotovitva­h bodo obvestili pristojno državno tožilstvo,« je dodal Tomaževic.

Motor treščil v pešca

Policisti so poročali o še več hudih nesrečah, ki so se zgodile včeraj. Okoli 9. ure je v Laškem 26-letni voznik avta v kraju Sevce nenadoma zapeljal prek neprekinje­ne ločilne črte na nasprotno smerno vozišče ter oplazil nasproti vozeč osebni avto, nato pa čelno trčil v 59-letnega voznika avta, so poročali s PU Celje. Po trčenju je vozilo 59-letnika odbilo prek desnega smernega vozišča na travno nabrežino, od koder je zdrselo po strmem klancu v smeri proti reki Savinji ter obstalo. Gasilci Gasilske enote Laško in PGE Celje so s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeneg­a poškodovan­ca in ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do reševalneg­a vozila. Povzročite­lj in 59-letnik sta bila huje poškodovan­a in so ju odpeljali v celjsko bolnišnico. Povzročite­lja bodo ovadili zaradi povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti.

S PU Celje so poročali tudi o nesreči, ki se je zgodila okoli 15.40 v Velenju. Tam je 29-letni voznik motornega kolesa zaradi nepravilne­ga prehitevan­ja prek dvojne neprekinje­ne ločilne črte trčil v voznika avta, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. Motorist je padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu. V nesreči sta se huje poškodoval­a voznik motornega kolesa in pešec, v katerega je trčil motor. Motorist je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi zanj bodo spisali ovadbo zaradi povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti. Motor so mu zasegli.

Hudo ranjena kolesarja

S PU Nova Gorica so poročali o dveh hudo poškodovan­ih kolesarjih. Okoli 16.20 je na kolesarski stezi pred krožiščem v Vipavi v Vojkovi ulici 59-letna kolesarka zavila levo, da bi prečkala Goriško cesto v smeri tamkajšnje­ga gasilskega doma, a ni nakazala spremembe smeri. V tistem je po njeni levi pripeljal otrok na kolesu, da bi šel naravnost mimo, in trčil v njen levi bok. Kolesarka je padla in si huje poškodoval­a roko, reševalci NMP ZD Ajdovščina so jo po oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenj­e v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Le malo kasneje, ob 16.46, pa se je v neposredni bližini vasi Podbela v občini Kobarid poškodoval 63-letni kolesar. »Državljan Nemčije je peljal po regionalni cesti iz Borjane proti naselju Podbela. Bil je v skupini še treh kolesarjev. Približno 30 metrov pred naseljem Podbela je iz neznanega vzroka izgubil nadzor nad kolesom in padel po vozišču, nato pa z glavo zadel ob robnik vozišča,« je pojasnil Dean Božnik, tiskovni predstavni­k PU Nova Gorica. Glede na prve ugotovitve je utrpel hude poškodbe, med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Poleg policistov PP Bovec so na kraju dogodka posredoval­i tudi gasilci PGD Kobarid in Breginj, ki so mu dajali prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin. Kasneje so hudo poškodovan­ega kolesarja prevzeli člani dežurne ekipe Helikopter­ske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopter­jem prepeljali v ljubljansk­i klinični center.

V Velenju je motorist po trku z avtom padel po vozišču, motorno kolo pa je trčilo v peško in pešca.

 ?? FOTO: GASILSKA ENOTA KOBARID ?? Nemškega kolesarja so odpeljali s helikopter­jem.
FOTO: GASILSKA ENOTA KOBARID Nemškega kolesarja so odpeljali s helikopter­jem.
 ?? FOTO: PGD LAŠKO ?? Na cesti Laško–Rimske Toplice v naselju Sevce se je huje ranil voznik avta.
FOTO: PGD LAŠKO Na cesti Laško–Rimske Toplice v naselju Sevce se je huje ranil voznik avta.
 ?? FOTO: MAVRIC PIVK ?? Otroku žal ni bilo pomoči.
FOTO: MAVRIC PIVK Otroku žal ni bilo pomoči.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia