Slovenske Novice

Gledal, kako mu kopljej

Ubil ga je s težkim krampom, dolgim najmanj 17 centimetro­v.

- •

LJUBLJANA Tajni dokument slovenskih preiskoval­cev zločinov je razkril domnevne likvidator­je 35-letnega Ljubljanča­na Danijela Božića: »Člani združbe Klemen Kadivec, Marko Skerbec, Blaž Kadivec (Klemnov brat, op. p.) in Drejc Kovač so še s preostalim­i sostorilci osumljeni, da so v različnih vlogah organizira­li in izvršili poskus ugrabitve Žarka Tešanovića, mu najdejo truplo umorjenega Danijela Božića.

Davida Šolajo prerešetaj­o z več kot 40 naboji. neznanec pred očmi dveh otrok likvidira Igorja Mančića. zadali telesne poškodbe ter izvršili ugrabitev Danijela Božića in mu na zahrbten – brutalen – način vzeli življenje.« Od zločina so minila več kot štiri leta, Danijelovi krvniki pa še vedno niso sedli na zatožno klop; in šele pred kratkim je bila proti njim (znova) uvedena sodna preiskava.

Neki drugi policijski dokument pa je razkrival komunikaci­jo med člani razvpitega kavaškega klana in tudi ponudil odgovor na vprašanje, zakaj je moral umreti Božić. V noči na 25. oktober 2019 je iz kavaškega skladišča na Gorenjskem izginil poldrugi milijon evrov vreden kokain, ki je pripadal klanu. Njegovi črnogorski šefi so terjali glave tistih, ki so jih osumili te kraje. Omenjali so Čoravega (vzdevek Tešanovića), Božića, malega Šolajo, Mančića in še eno osebo. Tri glave so že padle. Dvajsetlet­nega Blejčana Davida Šolajo so leta 2019 likvidiral­i v Španiji, 34-letnega Ljubljanča­na Igorja Mančića pred letom dni v glavnem mestu Slovenije, Božića pa leta 2019 na Gorenjskem. Medtem ko glede Šolajeve in Mančićeve smrti preiskoval­ci zločinov bolj ko ne tavajo v temi, pa je torej znano, kdo naj bi bili Božićevi krvniki.

Ta se je 15. novembra 2019 s prijatelje­m Tešanoviće­m in Klemnom Kadivcem odpeljal proti Trstu, a mu je Domžalčan Kadivec naročil, da se spotoma ustavijo v Ankaranu. Tam je bil namreč dogovorjen s pajdaši, da ugrabijo Tešanovića in Božića. Uspela jim je le ugrabitev Božića, ki so ga odpeljali v neznano, njegovo truplo pa so 1. decembra pripadniki posebne policijske enote odkrili zakopano v gozdu pri Okroglem na Gorenjskem.

Iz zemlje je molela le roka s pokrčenimi prsti. Grob, ki so ga Božiću skopali krvniki, je bil dolg 130 in širok 90 centimetro­v, globok pa od 25 do 50 centimetro­v. V njem so poleg trupla našli nekaj tulcev kalibra 7,65 milimetra. Vidne poškodbe so opazili na Danijelovi glavi, oči je imel prelepljen­e z lepilnim trakom. V bližini groba sta bili lopati brez ročaja, šest praznih plastičnih embalaž varikine in prazna embalaža cevosana, s katerimi so polili truplo. Obdukcija je pokazala, da so bile za žrtev umora usodne poškodbe glave in možganov, ki mu jih je eden od storilcev povzročil s težkim krampom, dolgim najmanj 17 centimetro­v. Pred smrtjo je bil mučen in štirikrat ustreljen v telo in živ je moral gledati, kako mu kopljejo grob.

Kadivca ostajata v priporu?

Maja lani je bil na ljubljan

 ?? ?? Božićevo truplo so odkrili zakopano v gozdu pri Okroglem na Gorenjskem.
Božićevo truplo so odkrili zakopano v gozdu pri Okroglem na Gorenjskem.
 ?? FOTO: BLAŽ SAMEC ?? Mančić je leta 2020 eno streljanje preživel, januarja lani pa je bila krogla zanj usodna.
FOTO: BLAŽ SAMEC Mančić je leta 2020 eno streljanje preživel, januarja lani pa je bila krogla zanj usodna.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia