Slovenske Novice

Kreativne ideje mladih za večjo varnost

Študenti medijskih komunikaci­j z izvirnimi projekti do pomembnih sporočil V ospredju pasti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo VERJAMEM, DA SO TUDI ŠTUDENTI VIDELI, KAKŠNO MOČ IMAJO V ROKAH.

- •

MARIBOR Policijska uprava Maribor in študenti medijskih komunikaci­j na Fakulteti za elektroteh­niko, računalniš­tvo in informatik­o (FERI) Univerze v Mariboru so v sodelovanj­u s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi že četrtič izvedli projekt Kreakcija. Študentje so pripravili projekte, v katerih so obravnaval­i eno od perečih področij, povezanih z mladimi in varnostjo. Za komisijo je bilo težavno delo, projekte so ocenili dr. Dejan Verčič, profesor in vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na fakulteti za družbene vede v Ljubljani, dr. Tina Tomažič, profesoric­a na Inštitutu za medijske komunikaci­je FERI, in Martin Bajželj, strokovnja­k za komunicira­nje pri statističn­em uradu in podpredsed­nik Slovenskeg­a društva za odnose z javnostmi. Člani komisije so preverili vsebino osrednjega sporočila in besedil za družbena omrežja, geslo, vsebino projekta, scenarij filma, videoposne­tke in grafične elemente; osredotoči­li so se na razumljivo­st, celovitost in usklajenos­t posameznih elementov, dodelanost kreativne ideje, osrednje sporočilo, kreativni pristop, opredeljen problem, raziskavo področja, tehnično izvedbo in dodatni angažma. Izdelki veliko povedo o predanosti in navdušenju študentov nad sodelovanj­em, zato bodo najboljše tudi letos nagradili z udeležbo na Slovenski konferenci za odnose z javnostmi, zmagovalne projekte pa bodo predvajali tudi v mariborski­h mestnih avtobusih.

Izbrali 3 najboljše

Soavtorica projekta in predstavni­ca za odnose z javnostmi na PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga je ob tem povedala: »Verjamem, da so tudi študenti pri pripravi projektov videli, kakšno moč imajo v rokah, da nagovorijo vrstnike in tako vplivajo na področja, ki so pomembna za mlade in širšo družbo.« Dr. Tomažičeva je dodala, da je projekt študentom pomenil velik izziv, prinesel jim je ogromno dragocenih izkušenj in praktičneg­a znanja, kar je velika popotnica za njihovo nadaljnjo poklicno in študijsko pot. Komisija je med 15 projekti izbrala tri najboljše. Prvo mesto je pripadlo projektu Življenje ni igra, avtorji so Kristina Žižek,

»

PROJEKTOV je sodelovalo.

Jure Šadl, Sven Pušnik. Prepričali so z dinamiko in napetostjo. Ne klikaj, ko voziš je sporočilo, ki jasno pove, da je lahko vsak klik med vožnjo usoden, s projektom pa so želeli opozoriti na tematiko uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Drugo mesto je osvojil projekt Naj ostane samo nočna mora (avtorji Anastasija Josifovska, Katarina Mudrić, Kiril Krstevski). Avtorji prav tako opozarjajo na problemati­ko uporabe mobilnih telefonov med vožnjo z geslom: Naj ostane samo nočna mora – telefon izklopi, varnost vklopi! Tretje mesto pa je pripadlo projektu Modri heroji (Zala Meklav, Maša Škrbić). Z geslom Postani heroj, pridruži se modri ekipi pozivata mlade, naj razmišljaj­o o vlogi policista kot osebi, ki lahko spreminja svet.

Študente je ob tej priložnost­i nagovorila tudi predstojni­ca Inštituta za medijske komunikaci­je prof. dr. Suzana Žilič Fišer: »Zelo vesela sem, ko so naši študenti vključeni v projekt, posebna zahvala gre mariborski policiji, ki prepoznava njihove kompetence.« OSTE BAKAL

 ?? FOTO: OSTE BAKAL ?? Kreakcija jim je prinesla ogromno dragocenih izkušenj in praktičneg­a znanja.
FOTO: OSTE BAKAL Kreakcija jim je prinesla ogromno dragocenih izkušenj in praktičneg­a znanja.
 ?? FOTO: OSTE BAKAL FOTO: OSTE BAKAL ?? Zmagal je projekt Življenje ni igra.
Komisija je imela zahtevno delo.
FOTO: OSTE BAKAL FOTO: OSTE BAKAL Zmagal je projekt Življenje ni igra. Komisija je imela zahtevno delo.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Ne klikaj, ko voziš je eno ključnih sporočil študentov.
FOTO: GETTY IMAGES Ne klikaj, ko voziš je eno ključnih sporočil študentov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia