Slovenske Novice

Splitski lepotni šarlatani

V dalmatinsk­em mestu razmah tako imenovanih kovček estetikov Nestrokovn­e lepotne posege opravijo po izjemno ugodnih cenah

- A. B.

SPLIT • Hrvaško obmorsko mesto Split so zavzeli strokovno vprašljivi lepotni kirurgi, ki z mamljivimi ponudbami ženske prepričajo v poceni lepotne posege. Med najpogoste­jšimi tretmaji je vbrizganje botoksa ali polnil v različne dele telesa. Med ponudniki takih storitev je največ tujcev, ki posege opravljajo v neprimerni­h prostorih, in sicer kar v najetih stanovanji­h, apartmajih ali celo hotelskih sobah. Marsikater­a stranka tako šele nekaj minut pred obiskom izve, kje sploh je izvajalec storitve.

Zdravnica s Klinike za kožne in spolne bolezni v splitskem kliničnem centru Irena Kovačević Milišić, ki je tudi lastnica zasebne klinike, je za Slobodno Dalmacijo opozorila, da je treba biti v takih primerih zelo previden, saj lahko, če lepotni posegi niso strokovno opravljeni, nastanejo nepopravlj­ive poškodbe. Tako imenovani kovček estetiki se po opravljene­m posegu ženskam ne javljajo več. Pred tem jim tudi ne pojasnijo, katero snov so jim vnesli v telo, kar samo še zaplete poznejša zdravljenj­a. »Pogosto k nam pridejo ženske, ki imajo po tovrstnih tretmajih različne izbokline, gube, infekcije, asimetrije ali razne druge deformacij­e na koži obraza,« pravi Kovačević Milišićeva in nadaljuje, da je pri takšnih pacientkah včasih zadeve težko vrniti v začetno stanje. Pri vsem skupaj je lahko dovolj le en napačen milimeter. »Na take ponudbe ne nasedajte,« opozarja, pa če so cenovno še tako mamljive. Pred obiskom je dobro preveriti, ali je oseba, ki opravlja estetske posege, za to usposoblje­na.

LEPOTNE POSEGE IZVAJAJO KAR V STANOVANJI­H ALI HOTELSKIH SOBAH.

 ?? FOTO: WAVEBREAKM­EDIA/ GETTY IMAGES ?? Ženske premami nizka cena.
FOTO: WAVEBREAKM­EDIA/ GETTY IMAGES Ženske premami nizka cena.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia