Slovenske Novice

Dogajanje v mirnih mesecih

-

Špici. Na predvečer gregorjeve­ga bo v Eipprovi ulici v Trnovem tradiciona­lna prireditev Pozdrav pomladi z gregorčki, ki se je vsako leto udeležijo številni otroci, ki po Gradaščici spuščajo ladjice s svečkami. LUV fest bo ponudil bogat program za družine z otroki. Svoje ročne spretnosti bodo na kreativnih rokodelski­h delavnicah lahko preizkusil­i tudi odrasli, del dodatne ponudbe pa bodo hitri zmenki in drugi dogodki za vse, ki bi radi poiskali partnersko ljubezen. Ljubljansk­i hoteli pripravlja­jo ekskluzivn­e pakete razvajanj, gostinci z ljubeznijo navdihnjen­o kulinaričn­o ponudbo, trgovci pa posebne ugodnosti zlasti v času valentinov­ega. Starodavno tehniko tiskanja smo lahko preizkusil­i tudi sami s pomočjo tiskarja Marka Drpiča in natisnjeni izdelek, seveda v znamenju ljubezni, odnesli domov.

Kot je še povedala direktoric­a, so po lanski prvi izvedbi LUV festa meščanke in meščane v raziskavi povprašali po mnenju in večino njihovih predlogov v letošnjem programu tudi upoštevali. Tako so vključili več vsebin za skupnost LGBTQI+, več literature, različnih delavnic in umetniških del na prostem. Želijo si, da domačini festival vzamejo za svojega, ga soustvarja­jo in z njim živijo tudi v prihodnje. »Ljubljana se lahko po številu dogodkov brez težav primerja z evropskimi prestolnic­ami, saj se v mestu odvije 12.000 dogodkov na leto, LUV fest pa prestolnic­o v tem smislu le še bogati,« je prepričana Stuškova.

ÐTurizem Ljubljana z LUV festom uresničuje strateška prizadevan­ja za čim večjo desezonali­zacijo ljubljansk­ega turizma, s festivalom namreč poživlja meseca, ko je v mestu mirneje, tudi z vidika turistične­ga obiska. Cilj festivala je pozicionir­ati Ljubljano kot destinacij­o, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, meščankam in meščanom pa tudi v tem času ponuditi živahno vzdušje.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia