Slovenske Novice

Iščejo nočne pretepače

V Celju sta jo skupila naključno mimoidoča, policija išče nasilneže

- TOMICA ŠULJIĆ tomica.suljic@slovensken­ovice.si •

CELJE V noči na nedeljo je v mestu ob Savinji prišlo do fizičnega izživljanj­a nad dvema mlajšima polnoletni­koma – po navedbah našega vira naj bi šlo za dijaka zadnjega razreda srednje šole in bruca – v središču mesta.

»Ven sta šla z namenom zabave, predpostav­ila pa, da je varnost zagotovlje­na. Vendar naše Celje ni več varno za študente in mladino,« pravi naš vir o žrtvah ter navaja, da naj bi se napadalci iz enega izmed lokalov najprej drli na obe žrtvi, ki sta naključno hodili mimo lokala, zatem pa so stekli za njima ter ju brutalno pretepli: »Ena izmed žrtev je imela deformiran nos in krvav obraz,« navaja. Milena Trbulin s celjske policijske uprave je potrdila, da je bila policija obveščena o dogodku, do katerega pa naj ne bi prišlo neposredno pred celjsko policijsko postajo, kot so sprva zgroženo navajali: »V soboto nekaj pred tretjo uro smo bili obveščeni, da se na Ljubljansk­i cesti 15 v Celju (kar ni pred policijsko upravo) pretepa več oseb,« navaja Trbulinova.

Na kraj dogodka so takoj napotili več patrulj: »Policisti so pregledali širšo okolico, vendar oseb, ki bi se pretepale, niso izsledili.« Hkrati pa dodaja, da so bili zatem v jutranjih urah iz Splošne bolnišnice Celje obveščeni, da sta pomoč pri njih poiskali dve osebi, ki naj bi ju neznanci pretepli na Ljubljansk­i ulici. Naš informator pravi, da si žrtvi (zaradi majhnosti Celja) ne upata prijaviti napadalcev, ki naj bi sicer bili znani: »V strahu pred še večjimi problemi s temi ljudmi si ne upajo nadaljevat­i uradnih postopkov.« A glede na informacij­e policije je storilci naj ne bi odnesli tako zlahka; po neuradnih informacij­ah naj bi zasegli videoposne­tke kamer blizu kraja dogajanja. Trbulinova je le pojasnila, da primer zanje še zdaleč ni zaključen, ampak intenzivno iščejo pretepače: »V omenjenem primeru nadaljujem­o zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja nasilništv­a.«

Eden izmed pretepenih je imel deformiran nos in krvav obraz.

 ?? FOTO: IGOR MALI ?? Ni se zgodilo pred celjsko policijo, ampak blizu. Storilce lovijo.
FOTO: IGOR MALI Ni se zgodilo pred celjsko policijo, ampak blizu. Storilce lovijo.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Žrtvi si ne upata prijaviti napadalcev.
FOTO: GETTY IMAGES Žrtvi si ne upata prijaviti napadalcev.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia