Slovenske Novice

Kradljivca končala v priporu

Piranski policisti prijeli domačina, stara 37 in 39 let Sumijo ju storitve najmanj 40 kaznivih dejanj

- • I. R.

PIRAN Septembra lani so piranski policisti prejeli več prijav za tatvine različnih prevoznih sredstev: dveh mopedov, dveh motornih koles in gorskega kolesa. Obravnaval­i so tudi vlom v stanovanjs­ko hišo v Parecagu, iz katere sta bili ukradeni vredni sliki, nato vloma v parkirana avtobusa v Luciji, iz katerih so izginile plačilne kartice za gorivo, ter vlom v trgovino v Portorožu, od koder so lopovi odnesli tobačne izdelke, hrano in pijačo.

Lani oktobra so prišli na sled storilcema, domačinoma, starima 37 in 39 let. Na njunem domu so opravili preiskavo, nato pa so oba ovadili zaradi utemeljene­ga suma storitve skupno 10 kaznivih dejanj. A nepridipra­va kazenski ovadbi navkljub nista prenehala, saj sta v naslednjih mesecih sama ali v skupaj do vključno januarja zagrešila še najmanj 12 novih kaznivih dejanj.

Novembra lani sta na parkirišču v Luciji sedla v odklenjen osebni avtomobil in se z njim odpeljala proti domu, pri tem so ju v Seči ustavili policisti. Ker voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil strokovni pregled na mamila, so mu izdali plačilni nalog, vozilo pa zasegli in vrnili lastniku.

Po končanem postopku se je eden od njiju vrnil na parkirišče v Luciji ter poskušal v pogon spraviti drugo odklenjeno vozilo, a so ga pri tem zalotili. V nadaljevan­ju sta v Luciji ukradla električni skiro, v portoroški prodajalni razno orodje, v Seči sta vlomila v penzion, pri čemer ju je zalotil občan in sta od dejanja odstopila, v samopostre­žni pralnici perila sta vdrla v blagajno s kovanci in jo izpraznila, poskušala sta vlomiti tudi v gostinska lokala v Portorožu, a neuspešno. Za konec je eden od njiju 20. januarja ukradel odklenjeno parkirano tovorno vozilo in se odpeljal v Ljubljano. Ko se je z njim vrnil v Parecag, je povzročil prometno nesrečo in se odpeljal, vozilo pa pustil ob cesti. Dolgoprstn­eža sta si prislužila skupno 40 kazenskih ovadb. »S tem sta predstavlj­ala grožnjo za premoženje in varnost občanov, zato so ju policisti Policijske postaje Piran 25. januarja prijeli in ju s kazensko ovadbo privedli pred preiskoval­nega sodnika na Okrožno sodišče Koper.« Ta ju je po zaslišanju poslal v pripor, so sporočili s koprske policijske uprave.

Eden od njiju je ukradel odklenjeno parkirano tovorno vozilo in se odpeljal v Ljubljano, ko pa se je z njim vrnil v Parecag, je povzročil nesrečo in pobegnil.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Kazniva dejanja sta nadaljeval­a kazenskim ovadbam navkljub.
FOTO: GETTY IMAGES Kazniva dejanja sta nadaljeval­a kazenskim ovadbam navkljub.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia