Slovenske Novice

Levi nastavili zrcalo Celju

Trimo v derbiju državnega prvenstva nadigral Celje PL V petek si lahko v Velenju praktično zagotovi lovoriko

- TREBNJE • PETER ZALOKAR

Kar si sejal, to boš žel. Trimo že tri sezone s pomembnim vložkom podjetnika Jureta Viščka gradi ekipo, zdaj se mu obeta prvi naslov državnega prvaka v rokometu. Celje Pivovarna Laško že več let razprodaja igralce in ugled, davek politike varčevanja, pa naj stane, kar hoče, pa je plačalo v 14 minutah derbija v Trebnjem. Domači levi so še dolgo v noč rjoveli in slavili zmago s 33:29, danes pa se lotili priprav za petkovo gostovanje pri Gorenju, kjer si lahko praktično zagotovijo zgodovinsk­o lovoriko. Derbi 14. kroga lige NLB je spominjal na peklenske tekme iz nekdanje jugoslovan­ske lige. V dvorani, ki sprejme 500 ljudi, se je nagnetlo precej več ljubitelje­v rokometa in radovednež­ev. Praktično so viseli s stropa, vsaka luknja je imela oči, te pa so imele kaj videti. Trimo je v prvem polčasu zapravil prednost štirih golov in v drugem zaostal za 26-kratnimi prvaki. Ko se je pri 21:22 zdelo, da bo ekipa Alema Toskića unovčila izkušnje in tradicijo, pa je padla v črno luknjo. Nosilci igre, med njimi kapetan Žiga Mlakar, ki je odigral prvo tekmo po poškodbi, ter Ante Ivanković in Mitja Janc niso imeli ustreznih menjav in so ostali brez sape.

Trimo je na krilih vratarja Alena Skledarja in nezgrešlji­vega bivšega celjskega igralca Jana Jurečiča naredil delni izid 9:0 in poskrbel za veselico. Člani gostujoče navijaške skupine Florijani so dobili grenko darilo za 30. obletnico.

Ena redkih dobrih stvari v vse bolj klavrni sezoni Celja je Mitja Janc. Drugi strelec lige prvakov je znova potrkal na Zormanova reprezenta­nčna vrata; dosegel je 11 golov iz prav toliko poskusov. »Razočarani smo. Vedeli smo, kakšna tekma nas čaka in kako pomembna je. Ne vem, kaj naj rečem, Trimo je zasluženo zmagal. Lovili smo ga, tudi prehiteli, nato pa mrk. Ta sezona je zares čudna, težave imamo s poškodbami, izgubili smo nekaj igralcev, zdaj še Grego Krečiča. Fantje smo dali maksimum, ampak je bilo premalo,« je dejal mladi Janc.

Miklavec: Pokazali smo značaj

Enak strelski izkupiček je imel nekdanji celjski rokometaš Jurečič, ki je bil nezgrešlji­v s sedmih metrov (7:7), vesel pa je bil tudi edini Trimov reprezenta­nt Staš Slatinek Jovičić, ki se je ravno dobro vrnil z EP v Nemčiji. »Ugnati Celje pred takšno publiko je nekaj

neverjetne­ga. Za takšne tekme se igra rokomet,« se je smejalo Jovičiću. Eden glavnih akterjev je bil mladi up trebanjski­h levov Vid Miklavec, ki po slogu igre in videzu spominja na Domagoja Duvnjaka in kaže reprezenta­nčne vrline. »Premagali smo branilce naslova in ekipo, ki nastopa v ligi prvakov. Strnili smo vrste, pokazali značaj in dokazali, da lahko pred takšnimi navijači igramo z vsakim. Nikogar se ne bojimo,« je bil ponosen Izolan.

» UGNATI CELJE PRED TAKŠNO PUBLIKO JE NEKAJ NEVERJETNE­GA. ZA TAKŠNE TEKME SE IGRA ROKOMET.

 ?? FOTO: RZS ?? Tri točke prednosti pred Celjem ima Zormanov Trimo.
FOTO: RZS Tri točke prednosti pred Celjem ima Zormanov Trimo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia