Slovenske Novice

Kim Kardashian v dokumentar­cu o Elizabeth Taylor

Zvezdnica resničnost­nih šovov bo film produciral­a Na družbenih omrežjih nezadovolj­no vre

- T. P.

PO NAROČILU britanskeg­a BBC prihaja tridelna serija o življenju in umetnosti Elizabeth Taylor, o kateri bodo spregovori­li tudi tisti, ki so filmsko ikono najbolje poznali, med njimi njena družina, prijatelji in kolegi. A namesto da bi oboževalci temnolase lepotice vijoličnih oči ob tem navdušeno zastrigli z ušesi, je mnogim zavrela kri. Razlog? Na producents­kem stolčku bo sedela razvpita zvezdnica resničnost­ne televizije Kim Kardashian, ki se bo v dokuseriji tudi pojavila. »Naj ta družina pusti klasične filmske zvezde pri miru!« se je oglasil eden, drugi dodal, da si »Elizabeth zasluži več od tega«, tretji pa je BBC obtožil, da bodo tako razvrednot­ili legendarni status filmskih zvezd. »Naj jih nekdo ustavi!« je po spletu zadonel krik četrtega. Pokojna diva velikega platna, ki je pozornost vzbujala z dih jemajočo lepoto in razburkani­m ljubezensk­im življenjem ter hkrati zgradila izjemno filmsko kariero, je bila tema novinarjev in učenjakov. O njej so bili posneti filmi, napisane biografije. A očitno vse o njej vendar še ni bilo povedano. »Predolgo se je o njenem življenju razpredalo kot o žajfnici, s poudarkom na njenih osmih zakonih, ljubezni do diamantov ter odvisnosti­h. Prihajajoč­a serija pa jo predstavi v luči, kakršno si zasluži. Bila je igralka, upornica, poslovna magnatka, aktivistka, ki je začrtala, kaj sodobno zvezdništv­o sploh je,« ustvarjalc­i serije obljubljaj­o, da se bodo potopili tako v njeno umetnost in igralske tehnike kot tudi v to, kako je spremenila dotedanji odnos med zvezdami in gledalci ter na novo definirala naše razumevanj­e slave in zvezdništv­a. »Bila je brezkompro­misno ona. Borka. Bila je dokaz, da lahko v življenju nenehno rasteš, se razvijaš in spreminjaš,« je o njej dejala Kardashian­ova, ki je o Taylorjevi govorila kot svoji vzornici in je bila zadnja, ki je zvezdnico intervjuva­la pred njeno smrtjo leta 2011. Ta zadnji intervju bo seveda del prihajajoč­e dokuserije Elizabeth Taylor: Rebel Superstar (Elizabeth Taylor: Uporniška superzvezd­nica). Ob tem bodo njeno zgodbo obogatili tudi še nikoli videni avdio- in videoposne­tki, izseki iz njene filmske zakladnice ter pogovori z ljudmi, ki so jo dobro poznali. Spregovori­le bodo dame Joan Collins, Lizina prijatelji­ca in stanovska kolegica, s katero sta se potegovali za vlogo Kleopatre, ki jo je na koncu upodobila Taylorjeva, Margaret O'Brien, s katero sta skupaj hodili v šolo, in njena tesna prijatelji­ca Carole Bayer Sager. Svoj kamenček v barviti mozaik njenega življenja bo dodal tudi ameriški imunolog Anthony Fauci, s katerim je sodelovala kot aktivistka v boju proti aidsu.

Kardashian­ova, ki je o Taylorjevi govorila kot o svoji vzornici, je bila zadnja, ki je zvezdnico intervjuva­la pred njeno smrtjo leta 2011.

 ?? FOTO: PROFIMEDIA ?? Osvojila je tri oskarje, enega za svoje delo na humanitarn­em področju.
DELE BO IMELA dokuserija.
FOTO: PROFIMEDIA Osvojila je tri oskarje, enega za svoje delo na humanitarn­em področju. DELE BO IMELA dokuserija.
 ?? FOTO: PROFIMEDIA ?? Osemkrat je bila poročena, dvakrat je pred oltar zakorakala z Richardom Burtonom.
FOTO: PROFIMEDIA Osemkrat je bila poročena, dvakrat je pred oltar zakorakala z Richardom Burtonom.
 ?? FOTO: MARIO ANZUONI/REUTERS ?? Kim Kardashian je Elizabeth kovala v zvezde, zdaj pa bo produciral­a njeno življenjsk­o zgodbo.
FOTO: MARIO ANZUONI/REUTERS Kim Kardashian je Elizabeth kovala v zvezde, zdaj pa bo produciral­a njeno življenjsk­o zgodbo.
 ?? FOTO: PRESS ?? O njej je bilo napisano ogromno, a le ena biografija je avtorizira­na.
FOTO: PRESS O njej je bilo napisano ogromno, a le ena biografija je avtorizira­na.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia