Slovenske Novice

Taylor Swift sama na vrhu

Na podelitvi grammyjev veselje tudi za Miley Cyrus Raperja Mika, ki je dobil tri nagrade, odpeljala policija

- T. P.

SVETOVNA glasbena smetana se je v nedeljo zvečer zbrala na podelitvi grammyjev, ki je bila v znamenju

Taylor Swift. Pop zvezdnica, ki je že lani z rekordi pisala povsem novo poglavje glasbene zgodovine, je namreč dobila grammyja za album leta in tako postala prva oseba v 66-letni grammyjevs­ki zgodbi, ki je ta najprestiž­nejši zlati gramofon osvojila kar štirikrat. S tem je za sabo

pustila glasbene velikane

Stevieja Wonderja, Franka

Sinatro in Paula Simona,s katerimi si je še leto prej delila prestol s tremi grammyji za najboljši album. Najpomembn­ejša kipca je torej odnesla Taylor, ki jih ima že 13. A v vzhičenost­i in sreči se je z njo nedvomno kosala Miley Cyrus, ki je v preteklost­i kljub nominacija­m s podelitve vedno odkorakala praznih rok, letos pa ji je pesem Flowers prinesla nagradi za ploščo leta in za najboljši pop solo nastop.

Billie Eilish je z bratom Finneasom ugnala močno konkurenco, v kateri so bile tudi Miley, Taylor, Olivia Rodrigo in največkrat nominirana pevka SZA, ter za skladbo What Was I Made For? iz filmske uspešnice Barbie prejela grammyja za pesem leta. SZA, ki je v dirko za nagrade vstopila z devetimi nominacija­mi, je domov odnesla tri, in sicer za najboljši nastop pop dueta ali skupine, najboljšo r'n'b pesem in najboljši progresivn­i r'n'b album. Grammyja v eni od treh novih letošnjih kategorij za najboljšo pop plesno ploščo je s hitom Padam Padam dobila Kylie Minogue. Glasbenega dogodka vseh glasbenih dogodkov ni brez popestritv­e, za katero so tokrat poskrbeli Billie Eilish, Billy Joel, Joni Mitchell, Dua Lipa in Olivia Rodrigo, ki je svojo krvoločno balado Vampir popestrila s kapljicami rdeče tekočine. Za nekoliko drugačen, a tudi nepozaben trenutek je poskrbel raper Killer Mike – ker ga je s prireditve v lisicah odvedla policija. Menda zaradi telesnega obračuna z enim od varnostnik­ov na prireditvi.

 ?? FOTO: MIKE BLAKE/REUTERS ?? Taylor Swift piše zgodovino.
FOTO: MIKE BLAKE/REUTERS Taylor Swift piše zgodovino.
 ?? FOTO: DAVID SWANSON/REUTERS ?? Killer Mike je menda obračunal z varnostnik­om.
FOTO: DAVID SWANSON/REUTERS Killer Mike je menda obračunal z varnostnik­om.
 ?? FOTO: MIKE BLAKE/REUTERS ?? Olivijina balada Vampir je bila krvoločno rdeča.
FOTO: MIKE BLAKE/REUTERS Olivijina balada Vampir je bila krvoločno rdeča.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia