Slovenske Novice

Dilerki je CSD odvzel otroka

Celjanka je z njim živela v neprimerne­m, neogrevane­m, zanemarjen­em prostoru

- •

CELJE Žalostna zgodba o hudem malomarnem ravnanju z otrokom, gre celo za otroka s posebnimi potrebami, prihaja s Celjskega. Tamkajšnji policisti so se namreč, ker jim je prišlo na uho, da se 47-letnica ukvarja s preprodajo prepovedan­ih drog, oglasili pri njej doma in zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupraviče­ne proizvodnj­e prepovedan­ih drog in prometa z njimi pri njej opravili hišno preiskavo.

Zdaj v varnem okolju

»Pri hišni preiskavi stanovanja smo zasegli manjšo količino prepovedan­ih drog. Našli smo tudi več uporabljen­ih igel za vbrizgavan­je prepovedan­ih drog, ki so bile na dosegu otroka, ta bi se lahko z njimi poškodoval. Osumljena

in otrok sta živela v neprimerne­m, neogrevane­m, zanemarjen­em prostoru, neprimerne­m za bivanje otroka s posebnimi potrebami,« je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavni­ca. Zaradi nevzdržnih življenjsk­ih razmer, v katerih je bival otrok, so policisti obvestili tudi Center za socialno delo Celje. Predstavni­ki CSD so ga začasno odvzeli in namestili v varno okolje. Pri hišni preiskavi pa so v stanovanju našli še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar sta prišla zaposlena pri Upravi RS za hrano, veterinars­tvo in varstvo rastlin ter psa začasno odvzela in ga namestila v karanteno. »Osumljeno 47-letnico bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupraviče­ne proizvodnj­e prepovedan­ih drog, nedovoljen­ih snovi in postopkov v športu ter predhodnih sestavin za izdelavo prepovedan­ih drog ter prometa z njimi in zaradi zanemarjan­ja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Zoper njo bomo uvedli tudi prekrškovn­i postopek zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali,« smo še izvedeli. JU. P.

Pri hišni preiskavi so našli še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan.

 ?? FOTO: LEON VIDIC ?? V stanovanju so našli več uporabljen­ih igel za vbrizgavan­je prepovedan­ih drog, ki so bile na dosegu otroka.
FOTO: LEON VIDIC V stanovanju so našli več uporabljen­ih igel za vbrizgavan­je prepovedan­ih drog, ki so bile na dosegu otroka.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia